'Nokia lanceert twaalf Windows Phone-modellen in 2012'

De Russische website Mobile Review, die het vooral bij geruchten over Nokia nogal eens bij het juiste eind heeft, meldt dat Nokia in 2012 twaalf Windows Phone-telefoons op de markt wil brengen.

Nokia Windows Phone 7 concept

Er is al wat informatie uitgelekt over de eerste vier modellen die Nokia eind dit jaar of begin volgend jaar zou willen uitbrengen. De toestellen krijgen de codeletter W, gevolgd door twee cijfers. Bijvoorbeeld W7-01. De informatie over de geplande toestellen is nog zeer prematuur, meldt Mobile Review. Nokia wijzigt zijn plannen nog dagelijks in het ontwikkelproces.

Wat de hardware betreft, zou Nokia weinig wijzigingen willen aanbrengen in de van de Finse fabrikant bekende kwaliteit. Het interne ‘chassis’ is voor alle toestellen vrijwel hetzelfde. Uiterlijk verschillen ze straks wel. Het chassis van de toestellen zou geproduceerd worden door Qualcomm. Mobile Review meldt dat eind dit jaar pas een tweede soort chassis in productie wordt genomen. Daarmee biedt Nokia ruimte om verschillende soorten processoren en schermen te gebruiken. En zo kan Nokia bijvoorbeeld kiezen voor toestellen met uitschuifbare toetsenborden

Volgens Mobile Review, dat kennelijk een soort WP7-versie van de Nokia X7 in handen heeft gekregen, wordt in dit prototype een QSD8250 chipset gebruikt en heeft het geen Amoled scherm. De telefoon zou een 8 megapixel camera bezitten en heeft een flitser en autofocus.

Ook zou er een soort WP7-versie van de Nokia E72 komen en een soort N8 op Windows, waarbij de camera het belangrijkste verkoopargument wordt. Vierde model waar Mobile Review inzage in heeft gekregen is een goedkoper touchscreentoestel. Om de kosten te drukken is voor dit toestel een goedkoper materiaal gebruikt.

Symbian wordt overigens nog steeds door Nokia ondersteund in 2012, maar daarna tamelijk snel uitgerangeerd en niet verder ondersteund. Volgens de schrijver van Mobile Review hangen er bij Nokia momenteel massa-ontslagen in de lucht, nu de ontwikkeling van Symbian niet meer verder gaat.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Inderdaad piet snot… veel artikelen hier zijn vertaals van de internationale sites.. en een beetje toegevoegd van wat ze denken te weten..:)

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters