Nokia Lauta laat vergane MeeGo glorie zien

Gelekte foto’s van de Nokia Lauta laten zien wat Nokia nog in petto had voor het MeeGo-platform. Het toestel beschikt over een unibody design en een uitschuifbaar toetsenbord.

Het ziet er naar uit dat de Lauta de consumentenvariant moest gaan worden van de Nokia N950. De N950 was altijd al een mysterieus toestel geweest waarvan er slechts 1500 van waren gemaakt door Nokia. Het toestel kwam gelijktijdig met de Nokia N9 uit en was alleen bestemd voor ontwikkelaars om zo hun MeeGo-apps te kunnen testen. Inmiddels is duidelijk dat het model binnen Nokia veel los gemaakt heeft en Nokia is dan ook een consumentenvariant gaan ontwikkelen van de N950 genaamd de Lauta.

De Lauta is door My Nokia Blog naar buiten gebracht. Het toestel is kort na de introductie van de Nokia N9 geannuleerd omdat Nokia toen al besloten had om over te stappen op het Windows Phone-platform. De tipgever, een oud-medewerker van Nokia, laat in de e-mail weten dat het een leugen was van Elop dat er maar 3 MeeGo-toestellen ontwikkeld waren. Dit zouden er veel meer geweest zijn. De telefoon zou tevens in vele kleurtjes op de markt kunnen gaan komen en lijkt zo goed als klaar te zijn om in productie te gaan.

Inmiddels bestaat MeeGo niet meer, wordt de Nokia N9 alleen nog maar in China verkocht en is Nokia al lang en breed overgestapt op Windows Phone. Desondanks zal Jolla Mobile het oude OS weer gaan oppakken en alsnog hardware gaan ontwikkelen voor het platform.

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters