Nokia Lauta laat vergane MeeGo glorie zien

Gelekte foto’s van de Nokia Lauta laten zien wat Nokia nog in petto had voor het MeeGo-platform. Het toestel beschikt over een unibody design en een uitschuifbaar toetsenbord.

Het ziet er naar uit dat de Lauta de consumentenvariant moest gaan worden van de Nokia N950. De N950 was altijd al een mysterieus toestel geweest waarvan er slechts 1500 van waren gemaakt door Nokia. Het toestel kwam gelijktijdig met de Nokia N9 uit en was alleen bestemd voor ontwikkelaars om zo hun MeeGo-apps te kunnen testen. Inmiddels is duidelijk dat het model binnen Nokia veel los gemaakt heeft en Nokia is dan ook een consumentenvariant gaan ontwikkelen van de N950 genaamd de Lauta.

De Lauta is door My Nokia Blog naar buiten gebracht. Het toestel is kort na de introductie van de Nokia N9 geannuleerd omdat Nokia toen al besloten had om over te stappen op het Windows Phone-platform. De tipgever, een oud-medewerker van Nokia, laat in de e-mail weten dat het een leugen was van Elop dat er maar 3 MeeGo-toestellen ontwikkeld waren. Dit zouden er veel meer geweest zijn. De telefoon zou tevens in vele kleurtjes op de markt kunnen gaan komen en lijkt zo goed als klaar te zijn om in productie te gaan.

Inmiddels bestaat MeeGo niet meer, wordt de Nokia N9 alleen nog maar in China verkocht en is Nokia al lang en breed overgestapt op Windows Phone. Desondanks zal Jolla Mobile het oude OS weer gaan oppakken en alsnog hardware gaan ontwikkelen voor het platform.

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Nokia Lauta MeeGo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Predrag Matanovic -

    Nokia is overgestapt op WP en heeft dit laten vallen? Sjonge, jonge, hiermee laat Nokia zien wat voor een kans ze hebben laten lopen. Eerst brengen ze de N9 in een geselecteerd aantal markten uit en vervolgens schrappen ze dit toestel ook nog eens. Er zijn zoveel consumenten die een uitschuifbaar toetsenbord helemaal het einde vinden. Lekker bezig daar bij Nokia. Nu draaien ze verlies op verlies en is hun marktaandeel lager dan ooit. Wat een visionair die Elop!

      1. Predrag Matanovic -

        Ik ben benieuwd hoeveel Lumia's Nokia inmiddels heeft verkocht. Het geld stroomt binnen;-)

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters