Nokia Lumia 610 kent beperkingen vanwege gering RAM-geheugen

Windows Phones met een minimumaantal mb’s aan RAM-geheugen, zoals de Nokia Lumia 610 met zijn 256 mb, kennen beperkingen. Een podcast bekijken op dit toestel is bijvoorbeeld onmogelijk.

Dit meldt Microsoft, dat bekendmaakte welke beperkingen een Windows Phone-toestel met maar 256 mb RAM-geheugen heeft. De beperkingen hebben betrekking op allerlei processen die de processor en het RAM-geheugen zwaar belasten.

Zo kunnen podcast en videopodcastabonnementen niet worden aanegaan op het toestel. Podcasts kunnen ook niet op toestellen zoals de Lumia 610 en de ZTE Orbit – die hetzelfde kleine geheugen heeft – worden bekeken.

Een andere beperking heeft betrekking op de apps die beschikbaar zijn in de Windows Phone Marketplace. Een aantal zal het gewoon niet doen op deze toestellen, aldus Microsoft.

Bing Local Scout, een lokale zoekfunctie van Microsoft, werkt evenmin op de Lumia 610 en de ZTE Orbit vanwege hun kleine RAM-geheugen. Snelle wisseling van een aantal zware apps en taken is evenmin mogelijk, en de automatische foto-uploads naar de clouddienst SkyDrive is eveneens afwezig. Althans: dat gaat niet automatisch. Handmatig kunnen de foto’s wel naar SkYDrive worden gestuurd.

Een laatste beperking die Microsoft meldt, is het afspelen van HD video’s. Dat zal erg lastig worden op een toestel met een gering geheugen, vanwege het gebrek aan codecs voor deze apparaten. En ook is het managen van het kleine geheugen lastiger; apps die veel geheugen in beslag nemen, zullen bij het verlaten ervan helemaal worden afgesloten om de werking van de volgende app niet in de weg te zitten.

De goedkope Windows Phones leveren dus op het gebied van performance wel aardig wat in. De speciaal voor low-end telefoons geproduceerde Tango-update voor Windows Phone komt in het tweede kwartaal van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hassan -

  Zou je met een Jailbreak geen Forced Backgrounding kunnen gebruiken? (tegen de tijd dat het bekender wordt, zal dit vast wel in Bazaar(WP Cydia) zijn)
  Misschien wat Virtual Memory erbij en hoppa je hebt zo die beperkingen omzeild.

  Enne oowja de N900 heeft inderdaad 1 GB geheugen. Namelijk 256 echte RAM en 768 Swap Memory.

 2. Lucifer -

  256 Mb te weinig voor PodCast?

  Tja, het afspelen van een PodCast is natuurlijk ook een stuk moeilijker dan navigeren naar onze maan….

  Invented by MIT Instrumentation Laboratory
  Manufacturer Raytheon
  Introduced August 1966
  Discontinued July 1975
  Type Avionics
  Guidance Computer
  Processor Discrete IC RTL based
  Frequency 2.048 MHz
  Memory 16-bit wordlength,
  2048 words RAM (magnetic core memory), 36,864 words ROM (core rope memory)
  Ports DSKY, IMU, Hand Controller, Rendezvous Radar (CM), Landing Radar (LM), Telemetry Receiver, Engine Command, Reaction Control System

  Nee, het gaat er gewoon om hoe snel wil je de software ontwikkelen en is het erg als het vol met bugs zit….
  Want dan is groot geheugen meestal een must…

  Dus wil je naar een andere planeet: (Shuttle)

  The main memory of each GPC is non-volatile (the software is retained when power is interrupted). The memory capacity of each CPU is 81,920 words, and the memory capacity of each IOP is 24,576 words; thus, the CPU and IOP constitute a total of 106,496 words.

  Maar deze software werd ook niet binnen 1 jaar geschreven laat staan dat je een 'update' nodig had voordat je weer ging landen… lol

  Groetjes !

   1. thomas -

    Het is wel echt open source,

    zo heb je bijvoorbeeld cyanogenMod die een volledig eigen versie van android heeft gemaakt (compatibel met meerdere telefoons)

    zo heb je ook samsung en htc die gedeeltelijk eigen versies maken ( de aanpassingen heten dan respectievelijk touchwiz en sense )

    het enige wat niet volledig open source is, is de market (nu google play), waar iedereen wel gratis gebruik van mah maken, maar niemand mag er een eigen versie van maken (logisch, aangezien dit net als gmail en google plus een expliciete googledienst is)

 3. robnas -

  Windows Phones met een minimumaantal mb's aan RAM-geheugen, zoals de Nokia Lumia 610 met zijn 256 mb, kennen beperkingen. Een podcast bekijken op dit toestel is bijvoorbeeld onmogelijk.
  Kreupel wanbeleid…heerlijk :P.
  Kreupel wanbeleid in combinatie met closed source: klantverkrachterij.

  Ik gebruik een N900 met Maemo: 256 MB = geen punt, zelfs niet met 10+ apps draaiend…

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters