Nokia Lumia 610 kent beperkingen vanwege gering RAM-geheugen

Windows Phones met een minimumaantal mb’s aan RAM-geheugen, zoals de Nokia Lumia 610 met zijn 256 mb, kennen beperkingen. Een podcast bekijken op dit toestel is bijvoorbeeld onmogelijk.

Dit meldt Microsoft, dat bekendmaakte welke beperkingen een Windows Phone-toestel met maar 256 mb RAM-geheugen heeft. De beperkingen hebben betrekking op allerlei processen die de processor en het RAM-geheugen zwaar belasten.

Zo kunnen podcast en videopodcastabonnementen niet worden aanegaan op het toestel. Podcasts kunnen ook niet op toestellen zoals de Lumia 610 en de ZTE Orbit – die hetzelfde kleine geheugen heeft – worden bekeken.

Een andere beperking heeft betrekking op de apps die beschikbaar zijn in de Windows Phone Marketplace. Een aantal zal het gewoon niet doen op deze toestellen, aldus Microsoft.

Bing Local Scout, een lokale zoekfunctie van Microsoft, werkt evenmin op de Lumia 610 en de ZTE Orbit vanwege hun kleine RAM-geheugen. Snelle wisseling van een aantal zware apps en taken is evenmin mogelijk, en de automatische foto-uploads naar de clouddienst SkyDrive is eveneens afwezig. Althans: dat gaat niet automatisch. Handmatig kunnen de foto’s wel naar SkYDrive worden gestuurd.

Een laatste beperking die Microsoft meldt, is het afspelen van HD video’s. Dat zal erg lastig worden op een toestel met een gering geheugen, vanwege het gebrek aan codecs voor deze apparaten. En ook is het managen van het kleine geheugen lastiger; apps die veel geheugen in beslag nemen, zullen bij het verlaten ervan helemaal worden afgesloten om de werking van de volgende app niet in de weg te zitten.

De goedkope Windows Phones leveren dus op het gebied van performance wel aardig wat in. De speciaal voor low-end telefoons geproduceerde Tango-update voor Windows Phone komt in het tweede kwartaal van dit jaar.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters