Nokia Lumia 830 en Lumia 735 vanaf vandaag te koop

Microsoft brengt vandaag haar twee nieuwe Nokia-telefoons op de Nederlandse markt. De Nokia Lumia 830 krijgt een adviesprijs mee van 349 euro. Microsofts selfiesmartphone, de Nokia Lumia 735, kost 269 euro.

De Nokia Lumia 830 en Lumia 735 zijn vanaf vandaag in Nederland te koop

De Amerikaanse fabrikant brengt de Lumia 830 op de markt als een betaalbaar topmodel. Echte topspecificaties heeft hij niet, behalve een uitstekende PureView-camera die foto’s schiet in 10 megapixel. Volgens Microsoft heeft de 830 het dunste optische beeldstabilisatiesysteem in een Lumia tot nu toe.

De Nokia heeft een 720p-scherm van 5 inch. De Snapdragon 400-processor heeft vier Cortex A7-kernen die 1,2 GHz klokken. In de Lumia 830 zit 1GB werkgeheugen en 16GB uitbreidbaar geheugen. Hij draait op Windows Phone 8.1, dat ook met mindere specificaties heel snel werkt. De batterij is met 2200 mAh voor een Windows Phone groot genoeg.

Microsoft zet met de telefoon dus vooral in op de PureView-camera, niet op de selfiecamera. Die schiet foto’s in 0,9 megapixel. Microsoft plaatst met de Lumia 735 wel een echte selfiesmartphone op markt van betaalbare smartphones. De 735 is de 4G-variant van de Nokia Lumia 730.

Hij vertoont wat overeenkomsten met de Lumia 830, zoals de Snapdragon 400-processor en 1GB ram. Ook heeft hij een 720p-scherm, die met 4,7 inch wel wat kleiner is. Er is 8GB uitbreidbaar geheugen. De batterij heeft een inhoud van 2200 mAh.

De camera aan de achterkant schiet foto’s in 6,7 megapixel. Aan de voorkant zit dus een selfiecamera, die kiekjes van je maakt in 5 megapixel. Microsoft wil daarmee duidelijk inhaken op de selfiehype op kanalen als Instagram, Facebook en Snapchat.

Vanaf vandaag zijn de twee Microsoft telefoons dus te koop. In Berlijn speelden wij vorige maand al met de twee telefoons. Van de Lumia 830 schreven we een eerste indruk en schoten we een video en ook van de Lumia 735 maakten we een video en een geschreven eerste indruk.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters