Nokia Lumia 830 is Microsoft's 'eerste voordelige vlaggenschip'

BERLIJN – Microsoft Mobile kondigde vandaag tijdens een evenement in Berlijn de Lumia 830 aan. De smartphone is goedkoper dan de Lumia 930, maar brengt volgens Nokia dezelfde premium ervaring.

De Lumia 830 is voorzien van een uitstraling die erg lijkt op die van de Lumia 930. Een belangrijk onderdeel van de smartphone is de camera, een 10-megapixel pureview-camera met optische beeldstabilisatie. Daar zijn een aantal nieuwe functies aan toegevoegd, zoals Rich Capture en Living Images. Met Rich Capture kun je achteraf bepalen of je een foto met of zonder flits wilt en hoeveel invloed die flits op de foto moet worden. Datzelfde kun je ook met de hdr-functie doen. Living Images neemt een klein filmpje op voorafgaand aan een foto, zodat je foto’s volgens Microsoft tot leven komen.

De specificaties van de Lumia 830 zijn verder vrij standaard voor het middensegment. De smartphone heeft een 5-inch 720p-display, een 1,2GHz quadcore Snapdragon 400-processor en 1GB werkgeheugen. Het interne geheugen van 16GB is uitbreidbaar met een geheugenkaartje en de smartphone wordt geleverd met 15GB One Drive-opslag. De smartphone is voorzien van lte-ondersteuning en een 2200mAh-batterij. Zoals we vaker bij Nokia gezien hebben ondersteunt de smartphone draadloos opladen via de Qi-standaard.

De Nokia Lumia 830 zal begin oktober op de Nederlandse markt komen. De adviesprijs is €330 exclusief btw, een adviesprijs inclusief btw meldt Mirosoft Mobile niet.

Nokia Lumia 830 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

OnePlus 5

Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken lees verder

LG V30

LG V30: onthullingsdatum en prijs opvallend toestel gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design Samsung Galaxy Note 8

Nostalgie: dit is de nieuwe Android klaptelefoon van Samsung lees verder

OnePlus 5

OnePlus 5 vs OnePlus 3T: dit zijn de vijf belangrijke verschillen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters