Nokia Lumia 830 is Microsoft's 'eerste voordelige vlaggenschip'

BERLIJN – Microsoft Mobile kondigde vandaag tijdens een evenement in Berlijn de Lumia 830 aan. De smartphone is goedkoper dan de Lumia 930, maar brengt volgens Nokia dezelfde premium ervaring.

De Lumia 830 is voorzien van een uitstraling die erg lijkt op die van de Lumia 930. Een belangrijk onderdeel van de smartphone is de camera, een 10-megapixel pureview-camera met optische beeldstabilisatie. Daar zijn een aantal nieuwe functies aan toegevoegd, zoals Rich Capture en Living Images. Met Rich Capture kun je achteraf bepalen of je een foto met of zonder flits wilt en hoeveel invloed die flits op de foto moet worden. Datzelfde kun je ook met de hdr-functie doen. Living Images neemt een klein filmpje op voorafgaand aan een foto, zodat je foto’s volgens Microsoft tot leven komen.

De specificaties van de Lumia 830 zijn verder vrij standaard voor het middensegment. De smartphone heeft een 5-inch 720p-display, een 1,2GHz quadcore Snapdragon 400-processor en 1GB werkgeheugen. Het interne geheugen van 16GB is uitbreidbaar met een geheugenkaartje en de smartphone wordt geleverd met 15GB One Drive-opslag. De smartphone is voorzien van lte-ondersteuning en een 2200mAh-batterij. Zoals we vaker bij Nokia gezien hebben ondersteunt de smartphone draadloos opladen via de Qi-standaard.

De Nokia Lumia 830 zal begin oktober op de Nederlandse markt komen. De adviesprijs is €330 exclusief btw, een adviesprijs inclusief btw meldt Mirosoft Mobile niet.

Nokia Lumia 830 
Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters