Nokia Lumia 900 verkoopt 'heel redelijk' in de VS, meldt analist

Nokia’s nieuwe Lumia 900 verkoopt in de Verenigde Staten ‘heel redelijk’ volgens een analist, die verkoopgegevens van vijftien AT&T-winkels naast elkaar heeft gelegd om tot deze conclusie te komen.

Nokia Lumia 900 MWC 2012

Het Windows Phone-toestel verkoopt zelfs beter dan Android-topmodel HTC One X, en staat in de meeste telefoonwinkels op de tweede plaats na de iPhone, aldus de analist.

De analist van het bureau Raymond James is niet de enige die dat zegt. Al eerder kwam een ander marktonderzoeksbureau tot dezelfde conclusie.

Hij meldt er het volgende over: ”Onze gesprekken met vertegenwoordigers van winkels hebben geen enkel teken laten zien van een vrije val van de verkoopcijfers, na de eerste sterke week direct na de lancering van het toestel. Uiteraard is de prijs van slechts 99 dollar en de stevige support van winkelmedewerkers van AT&T voor het toestel hierbij behulpzaam. De Lumia 900 is ook gemaakt om in grote aantallen verkocht te worden in de VS.”

Of het zo blijft als de Samsung Galaxy S III op de markt verschijnt, betwijfelt de analist echter sterk. ”We zijn er sceptisch over dat de vraag zo sterk blijft als de HTC One X zijn stijgende lijn in de verkopen voortzet en als de Galaxy S III in de winkels komt. En vooral als later dit jaar de iPhone 5 op de markt komt. Maar toch zijn we op dit moment onder de indruk van de verkoopcijfers van de Lumia 900.”

In alle AT&T-winkels wordt voortdurend de jingle van Nokia afgespeeld en winkelmedewerkers zijn geïnstrueerd om klanten het toestel onder de aandacht te brengen, zo meldt de analist verder.

Volgende week zouden de eerste Lumia 900’s in Nederland moeten worden uitgeleverd. Wij hadden op het MWC in Barcelona in februari al een kans om met het toestel te spelen. Dat is hier na te lezen.

Ook aan de andere kant van de wereld gaat het goed met de Windows Phones. Of de Nokia Lumia-range er veel mee te maken heeft moet nog worden bezien, maar feit is dat in Rusland het Windows Phone-platform inmiddels het iOS van de iPhone heeft ingehaald. Windows Phone staat daar op een marktaandeel van 8,2 procent, terwijl iOS blijft steken op 7,3 procent. Symbian (37%) en Android (35%) voeren de lijst van populaire OS-sen aan.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeroen -

  @ Hans Z, ik hoop dat de Nokia Lumia 900 ook eventueel een update naar WP 8 krijgt want ik vind die telefoon wel erg mooi 😛

   1. Jeroen -

    Als inderdaad de huidige wp toestellen geen update krijgen naar wp8 zal ik helaas ook maar moeten tot de nieuwe wp8 telefoons komen.

 2. Hans Z -

  Goeie berichten voor Nokia, dat kunnen ze wel gebruiken. Ik sla dan wel de Lumia 900 over maar als WP 8 er is dan ben ik weer van de partij.

 3. Jeroen -

  In het artikel wordt gesproken over het feit dat volgende week de eerste Lumia 900 worden uitgeleverd maar helaas zie ik op gerenomeerde sites zoals PDAshop.nl/Smartphoneshop.nl 8 juni staan :S.

  Het liefst zie ik natuurlijk dat de telefoon vanaf volgende week verkrijgbaar is :P.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters