Nokia Lumia 900 verkoopt 'heel redelijk' in de VS, meldt analist

Nokia’s nieuwe Lumia 900 verkoopt in de Verenigde Staten ‘heel redelijk’ volgens een analist, die verkoopgegevens van vijftien AT&T-winkels naast elkaar heeft gelegd om tot deze conclusie te komen.

Nokia Lumia 900 MWC 2012

Het Windows Phone-toestel verkoopt zelfs beter dan Android-topmodel HTC One X, en staat in de meeste telefoonwinkels op de tweede plaats na de iPhone, aldus de analist.

De analist van het bureau Raymond James is niet de enige die dat zegt. Al eerder kwam een ander marktonderzoeksbureau tot dezelfde conclusie.

Hij meldt er het volgende over: ”Onze gesprekken met vertegenwoordigers van winkels hebben geen enkel teken laten zien van een vrije val van de verkoopcijfers, na de eerste sterke week direct na de lancering van het toestel. Uiteraard is de prijs van slechts 99 dollar en de stevige support van winkelmedewerkers van AT&T voor het toestel hierbij behulpzaam. De Lumia 900 is ook gemaakt om in grote aantallen verkocht te worden in de VS.”

Of het zo blijft als de Samsung Galaxy S III op de markt verschijnt, betwijfelt de analist echter sterk. ”We zijn er sceptisch over dat de vraag zo sterk blijft als de HTC One X zijn stijgende lijn in de verkopen voortzet en als de Galaxy S III in de winkels komt. En vooral als later dit jaar de iPhone 5 op de markt komt. Maar toch zijn we op dit moment onder de indruk van de verkoopcijfers van de Lumia 900.”

In alle AT&T-winkels wordt voortdurend de jingle van Nokia afgespeeld en winkelmedewerkers zijn geïnstrueerd om klanten het toestel onder de aandacht te brengen, zo meldt de analist verder.

Volgende week zouden de eerste Lumia 900’s in Nederland moeten worden uitgeleverd. Wij hadden op het MWC in Barcelona in februari al een kans om met het toestel te spelen. Dat is hier na te lezen.

Ook aan de andere kant van de wereld gaat het goed met de Windows Phones. Of de Nokia Lumia-range er veel mee te maken heeft moet nog worden bezien, maar feit is dat in Rusland het Windows Phone-platform inmiddels het iOS van de iPhone heeft ingehaald. Windows Phone staat daar op een marktaandeel van 8,2 procent, terwijl iOS blijft steken op 7,3 procent. Symbian (37%) en Android (35%) voeren de lijst van populaire OS-sen aan.

Bron: WM Poweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters