Nokia Lumia 900 verkoopt 'heel redelijk' in de VS, meldt analist

Nokia’s nieuwe Lumia 900 verkoopt in de Verenigde Staten ‘heel redelijk’ volgens een analist, die verkoopgegevens van vijftien AT&T-winkels naast elkaar heeft gelegd om tot deze conclusie te komen.

Nokia Lumia 900 MWC 2012

Het Windows Phone-toestel verkoopt zelfs beter dan Android-topmodel HTC One X, en staat in de meeste telefoonwinkels op de tweede plaats na de iPhone, aldus de analist.

De analist van het bureau Raymond James is niet de enige die dat zegt. Al eerder kwam een ander marktonderzoeksbureau tot dezelfde conclusie.

Hij meldt er het volgende over: ”Onze gesprekken met vertegenwoordigers van winkels hebben geen enkel teken laten zien van een vrije val van de verkoopcijfers, na de eerste sterke week direct na de lancering van het toestel. Uiteraard is de prijs van slechts 99 dollar en de stevige support van winkelmedewerkers van AT&T voor het toestel hierbij behulpzaam. De Lumia 900 is ook gemaakt om in grote aantallen verkocht te worden in de VS.”

Of het zo blijft als de Samsung Galaxy S III op de markt verschijnt, betwijfelt de analist echter sterk. ”We zijn er sceptisch over dat de vraag zo sterk blijft als de HTC One X zijn stijgende lijn in de verkopen voortzet en als de Galaxy S III in de winkels komt. En vooral als later dit jaar de iPhone 5 op de markt komt. Maar toch zijn we op dit moment onder de indruk van de verkoopcijfers van de Lumia 900.”

In alle AT&T-winkels wordt voortdurend de jingle van Nokia afgespeeld en winkelmedewerkers zijn geĂ¯nstrueerd om klanten het toestel onder de aandacht te brengen, zo meldt de analist verder.

Volgende week zouden de eerste Lumia 900’s in Nederland moeten worden uitgeleverd. Wij hadden op het MWC in Barcelona in februari al een kans om met het toestel te spelen. Dat is hier na te lezen.

Ook aan de andere kant van de wereld gaat het goed met de Windows Phones. Of de Nokia Lumia-range er veel mee te maken heeft moet nog worden bezien, maar feit is dat in Rusland het Windows Phone-platform inmiddels het iOS van de iPhone heeft ingehaald. Windows Phone staat daar op een marktaandeel van 8,2 procent, terwijl iOS blijft steken op 7,3 procent. Symbian (37%) en Android (35%) voeren de lijst van populaire OS-sen aan.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeroen -

  @ Hans Z, ik hoop dat de Nokia Lumia 900 ook eventueel een update naar WP 8 krijgt want ik vind die telefoon wel erg mooi đŸ˜›

   1. Jeroen -

    Als inderdaad de huidige wp toestellen geen update krijgen naar wp8 zal ik helaas ook maar moeten tot de nieuwe wp8 telefoons komen.

 2. Hans Z -

  Goeie berichten voor Nokia, dat kunnen ze wel gebruiken. Ik sla dan wel de Lumia 900 over maar als WP 8 er is dan ben ik weer van de partij.

 3. Jeroen -

  In het artikel wordt gesproken over het feit dat volgende week de eerste Lumia 900 worden uitgeleverd maar helaas zie ik op gerenomeerde sites zoals PDAshop.nl/Smartphoneshop.nl 8 juni staan :S.

  Het liefst zie ik natuurlijk dat de telefoon vanaf volgende week verkrijgbaar is :P.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters