Nokia Lumia 920 meest gebruikte Windows Phone-toestel

Uit cijfers van een advertentiebureau blijkt dat Nokia’s Lumia 920 het meest gebruikte Windows Phone-toestel is. Windows Phone 8 wordt echter minder gebruikt dan voorganger Windows Phone 7.

De Lumia 920 stoot de Lumia 800 van zijn troon als meest gebruikte Windows Phone-toestel, zo blijkt uit cijfers van AdDuplex. Die voorziet advertenties in ongeveer 14% van alle Windows Phone-applicaties, en kan zo een duidelijk beeld scheppen van welke toestellen het meest gebruikt worden door het vergaren van informatie via advertenties. De Lumia 920 kent een forste stijging, het toestel stond een maand geleden nog op de vierde plaats.

Verassend is de minderheid van Windows Phone 8 ten opzichte van voorganger Windows Phone 7. Zo draait 43% van alle Windows Phone toestellen op de achtste versie van het systeem. Momenteel is 94% van alle Windows Phone-toestellen geproduceerd door HTC of Nokia, aldus de cijfers van AdDuplex.

Nokia Lumia 920 meest gebruikte Windows Phone-toestel schermafbeelding 2013 04 08 om 233817 

Bron: TNW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Herman Van Der Blom -

  Nokia heeft met de Lumia 620 iets heel anders in handen. Als je deze telefoon hebt als ik vraag je jezelf af waarom je zo'n 4 tot 600 euro voor een SmartPhone moet neertellen omdat hier alles opzit.

 2. johnmalcolm -

  Hoezo is het verrassend dat Windows Phone 7 (incl. 7,5 en 7.8 waarschijnlijk) nog iets groter is dan Windows Phone 8? Windows Phone 8 is minder lang op de markt. Ofwel, anderhalf jaar tegen 4 maanden?

  1. Danijel -

   Imho is het wel verrassend omdat WP8 moest zorgen voor de doorbraak van het OS en daarmee dus ook de groei. Dit laat zien dat dit niet erg succesvol is geweest…

   1. johnmalcolm -

    Maar je kunt toch net zo goed stellen dat W8 in 4 maanden tijd al bijna de helft van het totale Windows Phone marktaandeel inneemt? Ik wil verder geen excuses zoeken, als het zo is dan is het zo, maar in die 4 maanden tijd was ook de levering nog niet eens optimaal en niet in alle landen.

   2. Danijel -

    Jup, is ook zo idd. Tjah, die levering hebben ze aan zich zelf te danken. Als je marktaandeel wilt winnen, moet je niet zulke domme fouten maken :X

   3. Xaobotnik -

    Zeker waar. Maar dat heb je niet altijd in de hand natuurlijk. Persoonlijk ben ik het met Johnmalcolm eens dat dit juist een erg positief bericht is voor WP, aangezien het kennelijk toch verkocht wordt en met grote stappen WP7 nu al voorbij gaat. En verschillende overige aanbieders beginnen nu ook te komen met hun toestellen.

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters