Nokia Lumia 920 uitverkocht in Duitsland, ook elders populair

Goed nieuws voor Nokia. Het nieuwe vlaggenschip Nokia Lumia 920 is in Duitsland totaal uitverkocht. Ook winkelketens in Amerika melden dat ze door de voorraad heen zijn. En de Engelse krant Daily Star bejubelt het toestel.

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820

Het Windows Phone 8-toestel lijkt aan te slaan bij het publiek, zeker in Duitsland. Nokia Duitsland heeft advertenties geplaatst met de juichende mededeling dat het toestel nergens meer te krijgen is in het land, en belooft snel de voorraden weer aan te vullen.

Niet alleen de gewone winkels in Duitsland kunnen de Lumia 920 niet meer leveren, ook bij Amazon en andere e-tailers is het toestel niet meer te krijgen. En bij de telco’s hoef je ook al niet aan te kloppen. Kortom: nergens in Duitsland is nog een Lumia 920 in de winkels te vinden. Ze zijn echt allemaal verkocht.

Het is de eerste keer ooit dat Nokia zo’n situatie in Duitsland meemaakt, en ook elders in de wereld vindt het toestel gretig aftrek. Nokia zou wel eens eindelijk het toestel in handen kunnen hebben dat de slechte situatie van het bedrijf weet om te keren. Wat verrassend mag heten, want de vorige generatie Windows Phones van het bedrijf zijn niet echt goed verkocht, en liggen momenteel – vooral vanwege gebrek aan updatemogelijkheid naar Windows Phone 8 – voor uitverkoopprijzen in de winkels.

Ook de net onder de 920 gepositioneerde 820/822 loopt erg goed in Amerika, signaleren diverse blogs.

Nokia Lumia 920 uitverkocht in Duitsland, ook elders populair lumiashortage 

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Je kan het natuurlijk van een negatief oogpunt bekijken dat ze misschien lage productie aantallen hadden. Maar het lijkt me sterk dat ze minder 920s aan het produceren waren dan de eerdere Lumia versies en daar waren de voorraden niet zo snel van leeg.

  Het is dan ook duidelijk dat ze stukken beter verkopen dan de vorige Lumia Telefoons en dan is voor Nokia een stap in de goede richting.

 2. hanszw -

  @Elian: Ze maken vast maar 3 toestellen per week om de vaart er in te houden. Wie wil er nou zo'n Lumia 920, dat kan toch niet want het ging toch slecht met Nokia? Ik heb ze al een mail gestuurd met het verzoek om jou persoonlijk op de hoogte te houden. Nokia liet nog weten dat ze het even rustig aandoen en liever niets willen verdienen.

 3. elian -

  Ik gun het Nokia van harte, maar dat de voorraden op zijn is niet met zekerheid het gevolg van een hoge vraag. Het kan ook een lage productie zijn geweest.
  Dat de voorraden op zijn, hoeft dus helemaal niets te zeggen over het succes. Sterker nog, als ze echt zoveel hadden verkocht, dan hadden we vast verkoopaantallen te horen gekregen…

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters