Nokia Lumia overleeft val van twintig kilometer en temperatuur van -70 graden Celsius

De Turkse redactie van Chip Magazine besloot om de stevigheid van de Nokia Lumia 920 eens te testen. Het Nokia-vlaggenschip werd aan een weerballon twintig kilometer hoog de atmosfeer in gelaten. En stortte vervolgens die hele afstand weer naar beneden.

De Lumia 920, die onder een kistje hing en zo aan alle elementen was blootgesteld, heeft de val overleefd. Ook van de zeer koude temperatuur die heerst op twintig kilometer boven Istanbul, min zeventig graden Celsius, was de Lumia 920 niet onder de indruk. Het toestel werd gefilmd tijdens het stijgen en tijdens de val door een camera. De Lumia 920 zelf filmde ook. Het toestel was voorzien van een extra accu om ervoor te zorgen dat het door bleef filmen.

De film van de Turkse journalisten heeft in ieder geval de wetenschap opgeleverd dat Nokia nog altijd zeer stevige telefoons kan maken, voor wie dat nog niet wist. De telefoon, die was voorzien van een gps-zender, is een eind buiten de metropool in een weiland weer teruggevonden, ongedeerd en wel, en het toestel was nog steeds aan het filmen toen het gevonden werd.

Het filmpje is hieronder te zien.

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Markx1 -

  Leuk, maar dit overtuigd mij niet om een 920 te nemen.. weet zeker als ik hem op de stoep laat kletteren het scherm kapot is.. en als ik hem een nacht in de vriezer bij min18 leg hij niet meer werkt… een kwartiertje op de grens tussen de troposfeer en de sratosfeer zweven waar het maar -50 is en geen min-70 zegt niets… en de landing is gelukt geweest.. waarschijnlijk geremd door de bosjes.. als het uberhaub echt is… vaag filmpje tijdens het zoeken. Vond deze toen der tijd veel beter.. http://www.scientias.nl/google-stuurt-nexus-s-de-ruimte-in/21520

  1. johnmalcolm -

   Leuk, maar dit overtuigd mij niet om een 920 te nemen.. weet zeker als ik hem op de stoep laat kletteren het scherm kapot is..

   Denk het niet, er zijn tig testen op youtube te vinden van mensen die hem vanaf schouderhoogte laten stuiteren op straat, ja zelfs uit een rijdende auto. Wel de hoeken waren dan wat beschadigd. Ook testen van 2 uur in de vriezer en een uur in de oven. Meestal deed de Lumia het dan en anders na enkele minuten. Het kwaliteitsmerk van Nokia maakt het juist dat ze dit soort ┬┤onnozelheden┬┤vooral met Nokia┬┤s doen en niet met andere fabrikanten. Overigens is mijn iPhone ook wel eens uit mijn klauwen op straat gevallen en was het scherm ook niet kapot. Mijn 920 is dat nog niet, en ik verwacht ook geen kapot glas dan.

   1. Markx1 -

    heb toch al diverse 820 en 920 met gebroken schermen hersteld.. en die waren niet hoger dan een meter gevallen.. en heb er al veel meer terug gehad die dood waren net als de eerste lumia reeks, en terug naar de fabriek konden.. tis en blijft zooi!! en dan heb ik het nog niet over het bejaarden OS, hoewel dat heel persoonlijk is.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters