'Nokia Lumia-toestellen ontberen tethering'

Diverse reviewers van de Nokia Lumia-toestellen melden dat er geen mogelijkheid tot tethering bestaat in de nieuwe Windows Phone Mango-toestellen van de fabrikant. Het is niet helder of deze optie er nog aan wordt toegevoegd als de telefoons in de winkels komen.

Nokia Lumia 800

Onze eigen reviewer bevestigt wat ook veel andere reviewers melden: dat de optie om internet draadloos te delen via een WiFi-signaal met andere apparaten zoals laptops, tablets of andere smartphones ontbreekt in de Nokia Lumia 800. Wel bestaat de mogelijkheid dat Nokia die standaard Windows Phone Mango-optie alsnog toevoegt voordat de toestellen naar de winkels komen. Maar hierover is de fabrikant tamelijk mistig, zo blijkt uit geciteerde reacties van Nokia-personeel op diverse blogs.

De reactie die Coolsmartphone ontving van Nokia, was nog het duidelijkst: de mogelijkheid tot tetheren leidt mogelijk tot problemen met de elektronicawaakhond FCC in Amerika, en daarom is die eruit gehaald. Coolsmartphone stelde als tweede vraag waarom de tethering ook is geschrapt bij toestellen die vooralsnog alleen in Europa uitkomen, maar kreeg daarop precies hetzelfde antwoord als bij de eerste vraag.

WMPoweruser weet te melden dat een Nokia-techneut in tweets meldt dat de tethering bewust niet in de toestellen is gezet. Wat tot een kleine storm aan reacties leidt onder dat artikel, van mensen die vinden dat dit een gemiste kans is van Nokia. Ten opzichte van andere Windows Phone Mango-toestellen, zoals de HTC Radar, is de Lumia-serie hiermee in het nadeel, zo is de mening.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters