'Nokia Lumia-toestellen ontberen tethering'

Diverse reviewers van de Nokia Lumia-toestellen melden dat er geen mogelijkheid tot tethering bestaat in de nieuwe Windows Phone Mango-toestellen van de fabrikant. Het is niet helder of deze optie er nog aan wordt toegevoegd als de telefoons in de winkels komen.

Nokia Lumia 800

Onze eigen reviewer bevestigt wat ook veel andere reviewers melden: dat de optie om internet draadloos te delen via een WiFi-signaal met andere apparaten zoals laptops, tablets of andere smartphones ontbreekt in de Nokia Lumia 800. Wel bestaat de mogelijkheid dat Nokia die standaard Windows Phone Mango-optie alsnog toevoegt voordat de toestellen naar de winkels komen. Maar hierover is de fabrikant tamelijk mistig, zo blijkt uit geciteerde reacties van Nokia-personeel op diverse blogs.

De reactie die Coolsmartphone ontving van Nokia, was nog het duidelijkst: de mogelijkheid tot tetheren leidt mogelijk tot problemen met de elektronicawaakhond FCC in Amerika, en daarom is die eruit gehaald. Coolsmartphone stelde als tweede vraag waarom de tethering ook is geschrapt bij toestellen die vooralsnog alleen in Europa uitkomen, maar kreeg daarop precies hetzelfde antwoord als bij de eerste vraag.

WMPoweruser weet te melden dat een Nokia-techneut in tweets meldt dat de tethering bewust niet in de toestellen is gezet. Wat tot een kleine storm aan reacties leidt onder dat artikel, van mensen die vinden dat dit een gemiste kans is van Nokia. Ten opzichte van andere Windows Phone Mango-toestellen, zoals de HTC Radar, is de Lumia-serie hiermee in het nadeel, zo is de mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. JMailuhu -

  Tethering… lekker belangrijk. Ze moeten maar eens over belangrijkere zaken praten zoals het OS! Die is namenlijk geweldig en simpel en vooral rete snel. Heb zelf een HTC Trophy gehad in 2010 en het was een geweldig apparaat, alleen er was geen functionalitijd in Nederland m.b.t Stores, Apps of taal mogenlijkheden dus ben ik overgestapt op de Wildfire S. Weet niet hoe het ondertussen is, ben niet meer up to date met wp7 sinds jan 2011.
  Jammer dat de mainstream consument mee gaat met Android of iOS en niet verder kijkt.

  1. Dominick -

   En op dezelfde manier dat jij je Trophy de deur uit hebt gedaan omdat er geen NL ondersteuning op zit (Market is makkelijk te krijgen natuurlijk met 'n engelse live-account), zou het zomaar kunnen dat andere mensen de Lumia niet willen/de deur uit doen omdat er geen tethering op zit 😉

 2. Hans -

  Vraag me af of dit nou werkelijk zo belangrijk is. De gemiddelde gebruiker weet waarschijnlijk amper wat tetering inhoud. Bijkomend probleem is dat de meeste providers op een normaal abonnement tetering niet toestaan.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters