Nokia maakt bijna half miljard verlies in Q2 2011

Nokia heeft een verlies geleden van 487 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2011. De omzet kwam in het kwartaal uit op 9.3 miljard euro. Nokia verwacht dat het ook het komend kwartaal verlies zal blijven lijden, maar ziet de toekomst rooskleurig in.

Het verlies kwam voor veel analisten niet geheel onverwacht. Wel is het verlies een stuk groter dan gedacht; bijna een half miljard euro. Nokia zag de afzet van het toestellen zoals verwacht teruglopen en met name Symbian-smartphones verkochten een stuk minder dan gehoopt. Nokia verkocht in Q2 van 2011 16.7 miljoen smartphones, terwijl het een kwartaal eerder nog 24.2 miljoen toestellen wist weg te zetten. Vergeleken met een jaar eerder heeft Nokia een daling van 34 procent laten zien voor de afzet van zijn smartphones. In Q2 2010 verkocht Nokia namelijk nog 25.2 miljoen Symbian-smartphones.

Ook wist Nokia minder normale telefoons te verkopen, in Q2 waren dat 71.8 miljoen stuks terwijl dat een jaar eerder nog 85.8 miljoen stuks waren in dit kwartaal. Nokia CEO Stephen Elop laat in een reactie weten dat hij niet verwacht had dat de afzet zo hard zou dalen. Desondanks heeft Nokia wel rekening gehouden met dit scenario en analisten en investeerders vooraf gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren.

De CEO is optimistisch gestemd voor het laatste kwartaal van 2011 en voor 2012. Hij verwacht wel dat de afzet van telefoons terug zal lopen, met name in Q3, maar dat de marge zal gaan groeien dankzij de nieuwe Windows Phone-lijn die Nokia eind dit jaar zal gaan introduceren.

Nokia gaat er vanuit dat het in Q3 een break-even resultaat zal boeken met maximaal 2 procent verschil naar boven of naar beneden. De producent zal verder nog beter op de kosten gaan letten.

Bron: Nokia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters