Nokia maakt bijna half miljard verlies in Q2 2011

Nokia heeft een verlies geleden van 487 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2011. De omzet kwam in het kwartaal uit op 9.3 miljard euro. Nokia verwacht dat het ook het komend kwartaal verlies zal blijven lijden, maar ziet de toekomst rooskleurig in.

Het verlies kwam voor veel analisten niet geheel onverwacht. Wel is het verlies een stuk groter dan gedacht; bijna een half miljard euro. Nokia zag de afzet van het toestellen zoals verwacht teruglopen en met name Symbian-smartphones verkochten een stuk minder dan gehoopt. Nokia verkocht in Q2 van 2011 16.7 miljoen smartphones, terwijl het een kwartaal eerder nog 24.2 miljoen toestellen wist weg te zetten. Vergeleken met een jaar eerder heeft Nokia een daling van 34 procent laten zien voor de afzet van zijn smartphones. In Q2 2010 verkocht Nokia namelijk nog 25.2 miljoen Symbian-smartphones.

Ook wist Nokia minder normale telefoons te verkopen, in Q2 waren dat 71.8 miljoen stuks terwijl dat een jaar eerder nog 85.8 miljoen stuks waren in dit kwartaal. Nokia CEO Stephen Elop laat in een reactie weten dat hij niet verwacht had dat de afzet zo hard zou dalen. Desondanks heeft Nokia wel rekening gehouden met dit scenario en analisten en investeerders vooraf gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren.

De CEO is optimistisch gestemd voor het laatste kwartaal van 2011 en voor 2012. Hij verwacht wel dat de afzet van telefoons terug zal lopen, met name in Q3, maar dat de marge zal gaan groeien dankzij de nieuwe Windows Phone-lijn die Nokia eind dit jaar zal gaan introduceren.

Nokia gaat er vanuit dat het in Q3 een break-even resultaat zal boeken met maximaal 2 procent verschil naar boven of naar beneden. De producent zal verder nog beter op de kosten gaan letten.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Joepie -

    Idioten als er wat Meego telefoons waren uitgekomen was dit zeker een stuk minder geweest.

    Op dit moment zit Nokia gewoon in een vacüum want er zijn weinig interessante telefoons voor de tweakers op dit moment!

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters