Nokia maakt de C2-03 Touch and Type-slider officieel

Nokia heeft vandaag op Nokia Connection 2011 een nieuw Touch and Type-toestel gepresenteerd onder de naam C2-03. Dit dualsim-toestel zal ook in een singlesim-versie komen, genaamd de C2-02.

Nokia C2-03

De telefoon was al even bekend in het geruchtencircuit onder weer een andere naam: C2-06.

De C2-03 is Nokia’s derde Touch and Type-telefoon en ook Nokia’s derde dualsim-telefoon. De simkaart van het toestel kun je aan de zijkant verwisselen zonder het toestel te rebooten, iets dat Nokia Easy Swap noemt. Ook kan het toestel instellingen voor maar liefst vijf verschillende simkaarten onthouden.

De telefoon draait op een vernieuwde versie van Nokia’s Series 40, met icoontjes die geleend lijken te zijn van Symbian Anna. Één van de speerpunten van de nieuwe S40-versie is het toevoegen van Nokia Maps voor offline-navigatie zonder GPS-ontvanger. De locatie wordt bepaald via een driehoeksbepaling met GSM-masten. Die bijbehorende kaarten zullen voorgeïnstalleerd worden voor de regio waar je het toestel koopt, andere kaarten kun je via een SD-kaartje op het toestel laden. Het andere belangrijke speerpunt is de browser, die web-apps ondersteunt en met cloud-diensten werkt.

Er zit een 2-megapixelcamera in de C2-03 en het scherm heeft een QVGA-resolutie. Nokia beweert dat je op één batterijlading vijf uur non stop kunt bellen of 35 uur muziek kunt luisteren.

De telefoon zal in Q3 dit jaar onder andere in Europa op de markt gebracht worden voor een adviesprijs van €77.

Nokia C2-03

 

Nokia C2-03

 

Nokia C2-03

 

Bron: Nokia Conversations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via