Nokia maakt de eerste drie Symbian Belle-smartphones bekend

Nokia heeft drie nieuwe smartphones aangekondigd die voorzien zijn van de nieuwe Symbian Belle software. De Nokia 600, Nokia 700 en de Nokia 701 zijn alle drie touchscreen smartphones en die beschikken eveneens allemaal over een NFC-chip.

Nokia 600 with Symbian Belle

Gelijktijdig met het bekend maken van Symbian Belle, heeft Nokia ook drie nieuwe smartphones aangekondigd die voorzien zijn van de nieuwe software. De Nokia 600, 700 en de 701 zijn alle drie touchscreen-smartphones.

De Nokia 600 is volgens de producent de luidste smartphone die er tot nog toe is gemaakt. Het toestel beschikt over een speaker die tot 106 phon muziek kan produceren. De telefoon is uitgerust met een 1GHz-processor en een 3.2-inch nHD-touchscreen met een resolutie van 640×360 pixels. De telefoon weegt slechts 100 gram en dat is inclusief een NFC-chip om draadloos te kunnen betalen of om bestanden over te pompen naar een andere NFC-smartphone. De telefoon beschikt over 2GB intern geheugen en Wifi, UMTS en aGPS zijn ook van de partij. Tot slot zit er ook een 5-megapixelcamera in het toestel dat in 720p video’s kan opnemen.

De telefoon zal in drie kleuren beschikbaar zijn, zwart, wit en roze, en zal in het derde kwartaal op de markt komen. De telefoon zal ongeveer 220 euro los gaan kosten maar zal niet naar Nederland gaan komen, zo laat Nokia aan All About Phones weten.

Nokia 600 with Symbian Belle

 

Nokia 600 with Symbian Belle

 

Nokia 600 with Symbian Belle

 

Nokia 700 with Symbian Belle

De Nokia 701 is de opvolger van de Nokia C7 en wordt net als zijn voorganger gekenmerkt door een Amoled-touchscreen. Nokia noemt de techniek ClearBlack en die is ook te vinden in de E7-00 en de C7. De 701 beschikt eveneens over Symbian Belle en een 1GHz-processor. Daarnaast zit er aGPS, UMTS, Wifi en NFC in het toestel waardoor hij kan communiceren met de 700 en de 600-serie smartphones van Nokia. De 701 beschikt over een 8-megapixel full focus-camera met dubbele ledflits en 2 x digitale zoom. Daarnaast beschikt dit toestel over een tweede camera aan de voorzijde en kan het HD-video’s opnemen in 720p resolutie. Bovendien heeft de Nokia 701 8 GB intern geheugen dat is uit te breiden tot 32 GB met een microSD-kaart.

De Nokia 701 zal ongeveer 360 euro gaan kosten vanaf het derde kwartaal beschikbaar zijn. Deze smartphone zal wel de Nederlandse markt aan gaan doen.

Nokia 700 with Symbian Belle

 

Nokia 700 with Symbian Belle

 

Nokia 700 with Symbian Belle

 

Nokia 701 with Symbian Belle

De Nokia 700 heeft als unieke eigenschap dat hij opvallend klein is en milieuvriendelijk is geproduceerd. Volgens Nokia is dit de ‘groenste’ smartphone tot nog toe van de fabrikant en het toestel beschikt ondanks zijn groene tint over prima specificaties. Naast de nieuwe Belle-software zal het toestel uitgerust zijn met eveneens een 1GHz-processor, Wifi, UMTS en aGPS. Daarnaast zal er standaard een 2GB geheugenkaart mee geleverd worden maar die kan ook vervangen worden door een andere kaart, tot 32GB. De telefoon heeft een spreektijd van 7.3 uur en kan 465 uur standby staan.

Het toestel beschikt net als de 701 over een ClearBlack-touchscreen dat 3.2-inch groot is. Ook hier is NFC ingebouwd zodat hij kan communiceren met de andere smartphones en op deze manier data kan overzetten. Het toestel zal in tal van kleuren beschikbaar komen, waaronder grijs, wit, rood en blauw.

De Nokia 700 zal ongeveer 340 euro gaan kosten in ons land. Hij wordt volgens Nokia Nederland in het derde kwartaal van dit jaar in Nederland verwacht.

Nokia 701 with Symbian Belle

 

Nokia 701 with Symbian Belle

 

Nokia 701 with Symbian Belle

 

Nokia 700

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. toine theis -

    symbian is weer helemaal terug zeker nu met de belle versie. Android daar in tegen is zeker niet zo veilig als symbian, android is zeer makkelijk te hecken en slecht beveiligd. Symbian is zeer veilig en stuurt geen persoons gegevens zonder dat u het weet!!! Nokia blijft bij symbian want het is een van de beste besturingssysteem van wat er nu op de markt ligt.
    Trouwens nokia gaat dadelijk de mark op met windows mobile en dat gaat er voor zorgen de android snel van de markt zal verdwijnen. De windows mobile van nokia zal sneller zijn de de nomale pc of laptop. Dus het loont zich zeker om nokia te blijven steunen, want wat veel mensen niet weten is dat nu met de nieuwe symbian versie meer mogelijk is dan de normale android!!!

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters