Nokia maakt de low-end 206 en Asha 205 bekend

Nokia heeft twee nieuwe Symbian-telefoons aangekondigd genaamd de Asha 205 en de 206. De twee toestellen beschikken over een nieuwe technologie genaamd Slam waardoor data gemakkelijk uitgewisseld kan worden via Bluetooth.

Nokia heeft de twee nieuwe telefoons via de Amerikaanse media naar buiten gebracht. Hierdoor lijkt de kans klein dat de twee telefoons ook naar Nederland zullen gaan komen. Nokia Nederland laat desgevraagd dan ook weten dat het momenteel nog niet bekend is of beide telefoons in ons land verkocht zullen gaan worden op termijn.

De twee nieuwe telefoon’s lopen op het Symbian S40-OS en beide telefoons moeten onder de 100 euro omgerekend gaan kosten. De twee toestellen zijn uitgerust van een nieuwe technologie genaamd Slam. Hiermee kan via Bluetooth gemakkelijk een bestand uitgewisseld worden. Door het toestel bij een Android-smartphone te houden of bij de nieuwe Asha’s wordt een Bluetooth-bestand automatisch uitgewisseld. Op termijn zullen ook de Windows Phone 8-smartphones van Nokia deze technologie gaan ondersteunen, aldus de fabrikant.

De twee toestellen verschillen qua uiterlijk redelijk wat van elkaar. Zo is de Asha 205 uitgerust met een volledig qwerty-toetsenbord, daar waar de 206 een normaal bar-toestel is zoals we de oudere Nokia-telefoons er ook altijd uitgezien hebben. De Asha 205 beschikt over een speciale Facebook-knop en kan alleen overweg met 2G-netwerken. Daarnaast zal er ook een dualsim-variant van het toestel op de markt gaan komen. Wel kan het toestel 37 dagen standby staan.

De Asha 205 kan ook een micro-SD kaart slikken en is standaard voorzien van Twitter en Facebook, iets dat op de 206 ook terug te vinden is. De 206 is in een stel felle kleuren uitgedost, waaronder rood en blauw. Het toestel kan 47 dagen standby staan en heeft daarnaast een 2.4-inch scherm mee gekregen. Ook is er een 1.3-megapixelcamera op aanwezig en draait ook WhatsApp erop.

Beide telefoons zijn voor zowel Azië als Amerika bestemd en zullen rond december verkrijgbaar zijn.

Nokia Asha 206 
Nokia Asha 205 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters