Nokia maakt de mileuvriendelijkste producten

Greenpeace heeft vastgesteld dat Nokia de milieuvriendelijkste telefoons maakt. Ook Samsung en Sony Ericsson doen het goed terwijl Apple zich nog steeds in de gevarenzone bevindt.

Greenpeace

Greenpeace voert geregeld een onderzoek uit waarin bekeken wordt welke bedrijven de milieuvriendelijkste producten maken en welke bedrijven weinig of geen aandacht aan het milieu besteden tijdens de productie. Bij het onderzoek wordt gelet op het gebruik van stoffen die moeilijk te recyclen zijn zoals PVC’s en daarnaast wordt er aandacht besteed aan aspecten van het productieproces van de goederen zoals het gebruik van hernieuwbare energie en hoeveel afvalstoffen er vrij komen tijdens de productie.

Nokia komt met een score van 7,5 op de hoogste plaats, vlak boven Samsung en Sony Ericsson. LG scoort het minst van alle telefoonfabrikanten op de lijst, met een score van 4,7. Apple heeft een groei gemaakt op het vlak van groene producten, het bedrijf is van vanaf positie 11 naar 9 gestegen met een score van 4,9 echter blijft ook deze producent ondermaats presteren volgens Greenpeace. Het minst milieuvriendelijke bedrijf op de lijst is, net als vorig jaar, Nintendo. De producent zit op de 1,5 en is hekkensluiter van alle producenten. De verwachting is wel dat Nitendo groener gaat worden aangezien de producent momenteel zwemt in het geld en haar groen-imago dient op te vijzelen.

Guide to greener electronics

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters