Nokia maakt de mileuvriendelijkste producten

Greenpeace heeft vastgesteld dat Nokia de milieuvriendelijkste telefoons maakt. Ook Samsung en Sony Ericsson doen het goed terwijl Apple zich nog steeds in de gevarenzone bevindt.

Greenpeace

Greenpeace voert geregeld een onderzoek uit waarin bekeken wordt welke bedrijven de milieuvriendelijkste producten maken en welke bedrijven weinig of geen aandacht aan het milieu besteden tijdens de productie. Bij het onderzoek wordt gelet op het gebruik van stoffen die moeilijk te recyclen zijn zoals PVC’s en daarnaast wordt er aandacht besteed aan aspecten van het productieproces van de goederen zoals het gebruik van hernieuwbare energie en hoeveel afvalstoffen er vrij komen tijdens de productie.

Nokia komt met een score van 7,5 op de hoogste plaats, vlak boven Samsung en Sony Ericsson. LG scoort het minst van alle telefoonfabrikanten op de lijst, met een score van 4,7. Apple heeft een groei gemaakt op het vlak van groene producten, het bedrijf is van vanaf positie 11 naar 9 gestegen met een score van 4,9 echter blijft ook deze producent ondermaats presteren volgens Greenpeace. Het minst milieuvriendelijke bedrijf op de lijst is, net als vorig jaar, Nintendo. De producent zit op de 1,5 en is hekkensluiter van alle producenten. De verwachting is wel dat Nitendo groener gaat worden aangezien de producent momenteel zwemt in het geld en haar groen-imago dient op te vijzelen.

Guide to greener electronics

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters