Nokia maakt haar 'Design by Community-concept' af

Naar aanleiding van een actie genaamd ‘Design by Community’ heeft Nokia een concept-toestel gemaakt, geïnspireerd door ideeën van haar achterban. Het toestel dat we in juni al in schetsen zagen is nu verder uitgewerkt.

Nokia U DbC

Het ‘Design by Community’, kortweg DbC, traject begon al in het voorjaar, met de bedoeling een beter inzicht te krijgen in de toestellen die de achterban van Nokia graag wou zien. Aan de hand van ideeën van de community liet Nokia door haar designers drie schetsen maken, die we deze zomer zagen. Eentje was geïnspireerd door de E Serie, een andere had een X Serie look en de derde had looks geïnspireerd door de Nokia N8. Na een stemronde werd besloten de laatste schets verder uit te werken, wat inmiddels gebeurt is.

Het concepttoestel heet de Nokia U en heeft wel wat weg van een N8 met tablet-looks, met indrukwekkende specs. Zo heeft de telefoon een 16:9 touchscreen met een diagonaal van 4″ en is er een 8-megapixelcamera aanwezig. Het toestel draait op het imaginaire DbC OS 1, dat volledig open source is en al je doen en laten bijhoudt temperatuur- en locatiesensoren. Verder heeft het Nokia U-concept bijvoorbeeld een HDMI-uitgang en Surround speakers. Ook worden eventueel meerdere besturingssystemen ondersteund en kun je de fotosensor van het apparaat upgraden. Energie wordt gehaald uit beweging, zodat opladen via het stopcontact niet of nauwelijks nodig is.

Uiteraard blijft het hier bij een concept en zal het toestel nooit in productie gaan, maar de kans is wel groot dat Nokia met deze ideeën aan de haal gaat voor haar echte productiemodellen. Wellicht zien we dus over een aantal jaar wel iets op de markt verschijnen dat veel van deze Nokia U weg heeft.

Nokia U DbC

 

Nokia U DbC

 

Nokia U DbC

 

Bron: Nokia Conversations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kj2kj2 -

    'dat volledig open source is en houdt alles je doen en laten bij met temperatuur- en locatiesensoren'
    'energie wordt gehaald uit beweging, zodat opladen niet of nauwelijks mogelijk is.'

    Nederlands graag!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters