Nokia maakt haar eerste Windows 8.1-tablet bekend; de Lumia 2520

Nokia heeft tijdens Nokia World haar eerste tablet aangekondigd. De Nokia Lumia 2520 loopt op Windows 8.1 RT en beschikt over een Qualcomm 800-processor.

De Lumia 2520-tablet was al ruimschoots uitgelekt vooraf, maar desondanks is het opmerkelijk dat de eerste tablet van Nokia alsnog het levenslicht ziet, ondanks de overname door Microsoft. De Lumia 2520 is een Windows 8.1-tablet met een Qualcomm 800-processor er in. Deze ARM-processor zorgt ervoor dat de tablet over Windows 8.1 RT beschikt. De nieuwe tablet van Nokia heeft 2GB aan ram mee gekregen en 32GB interngeheugen. Daarnaast is er een 10.1″ Full HD in de tablet aanwezig die volgens de fabrikant ook buiten nog steeds goed af te lezen is.

De camera van de Lumia 2520 is 6.7-megaixels sterk aan de achterkant en aan de voorkant vinden we een 2-megapixelcamera. De tablet zelf is gemaakt van polycarbonaat en is 8.9mm dik. Hij zal in een aantal vrolijke kleuren op de markt gaan komen, net als diens andere Lumia’s. Nokia belooft dat haar eerste tablet een batterijduur zal hebben van 10 uur als men hem non-stop gebruikt. De Lumia 2520 kan ook overweg met 4G-netwerken.

De Lumia 2520 zal eerst in Amerika en Engeland op de markt gaan komen halverwege november. Begin volgend jaar zal de tablet ook in Europa aan de man gebracht gaan worden. De tablet zal naar verwachting een adviesprijs van 499 euro mee gaan krijgen.

Nokia Lumia 2520 
Nokia Lumia 2520 
Nokia Lumia 2520 
Nokia Lumia 2520 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters