Nokia maakt mobiel betalen mogelijk met Nokia Money

Nokia heeft vandaag Nokia Money aangekondigd. Met dit nieuwe mobiele betalingssysteem van Nokia kan iedereen betalingen doen met zijn Nokia telefoon, iets wat net zo simpel moet zijn als het maken van een telefoontje volgens Nokia.

Nokia N96 Obopay Nokia Money

Nokia heeft vandaag een nieuwe dienst aangekondigd onder de naam Nokia Money. Deze dienst, die Nokia samen met Obopay op de markt zal zetten, moet het mogelijk maken om gemakkelijk te betalen met je telefoon. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan het betalen van producten bij winkels, maar ook bijvoorbeeld het opladen van je beltegoed en verrichten van betalingen aan andere personen. Deze dienst zal 24/7 werkzaam zijn, waardoor je echt altijd en overal betalingen kunt voldoen.

Nokia denkt dat een groot deel van de wereld hierop zit te wachten als alternatief voor betalen via de bank. Er zijn slechts 1,6 miljard bankrekeningen, terwijl er vier miljard gebruikers van een mobiele telefoon zijn, waardoor er een enorme groep potentieel toegang krijgt tot gemakkelijke betalingsservices. Nokia is nog bezig om zo veel mogelijk partners te verzamelen zodat deze groep ook daadwerkelijk iets heeft aan de dienst. Het gebruik van de dienst moet net zo gemakkelijk zijn als het versturen van een sms of het opzetten van een gesprek, hoewel het nog niet precies bekend is hoe dit zal werken. Dit zal tijdens Nokia World bekend worden, wanneer de dienst voor het eerste gedemonstreerd zal worden. Nokia Money zal begin 2010 langzaam uitgerold worden op een groeiend aantal markten.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters