Nokia maakt mobiel betalen mogelijk met Nokia Money

Nokia heeft vandaag Nokia Money aangekondigd. Met dit nieuwe mobiele betalingssysteem van Nokia kan iedereen betalingen doen met zijn Nokia telefoon, iets wat net zo simpel moet zijn als het maken van een telefoontje volgens Nokia.

Nokia N96 Obopay Nokia Money

Nokia heeft vandaag een nieuwe dienst aangekondigd onder de naam Nokia Money. Deze dienst, die Nokia samen met Obopay op de markt zal zetten, moet het mogelijk maken om gemakkelijk te betalen met je telefoon. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan het betalen van producten bij winkels, maar ook bijvoorbeeld het opladen van je beltegoed en verrichten van betalingen aan andere personen. Deze dienst zal 24/7 werkzaam zijn, waardoor je echt altijd en overal betalingen kunt voldoen.

Nokia denkt dat een groot deel van de wereld hierop zit te wachten als alternatief voor betalen via de bank. Er zijn slechts 1,6 miljard bankrekeningen, terwijl er vier miljard gebruikers van een mobiele telefoon zijn, waardoor er een enorme groep potentieel toegang krijgt tot gemakkelijke betalingsservices. Nokia is nog bezig om zo veel mogelijk partners te verzamelen zodat deze groep ook daadwerkelijk iets heeft aan de dienst. Het gebruik van de dienst moet net zo gemakkelijk zijn als het versturen van een sms of het opzetten van een gesprek, hoewel het nog niet precies bekend is hoe dit zal werken. Dit zal tijdens Nokia World bekend worden, wanneer de dienst voor het eerste gedemonstreerd zal worden. Nokia Money zal begin 2010 langzaam uitgerold worden op een groeiend aantal markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters