Nokia maakt 'Mobile Man', een twee meter hoge pop van oude mobieltjes

Hij is twee meter hoog, en kan ondanks de aanwezigheid van honderden mobieltjes in zijn lijf niet bellen: de Mobile Man, een soort robotachtige pop die Nokia heeft gemaakt. De Mobile Man bevindt zich in China en is bedoeld om de Chinezen aan te zetten om hun oude telefoons te recyclen, in plaats van weggooien.

Mobile Man Nokia

Oude mobieltjes niet in een la gooien of nog erger, bij het vuilnis – maar inleveren om ze te laten recyclen. Dat is de boodschap die de Mobile Man moet uitdragen. Er zit nog meer aan vast. Wie in Peking een oud mobieltje inlevert, krijgt een gratis bioscoopkaartje. Bij veertig postkantoren in de Chinese hoofdstad geldt deze regeling.

Recyclen van overtollige mobiele telefoons levert een schat aan grondstoffen op. De toestellen zijn voorzien van pastic, nikkel, koper, ijzer en aluminium. Allemaal terug te winnen uit de oude mobieltjes.

De Mobile Man, die naar verluidt uit meer dan duizend telefoons en telefoonaccessoires is samengesteld, wordt door Nokia her en der neergezet om de aandacht te trekken, steeds op een andere plaats. En steeds in de buurt van de postkantoren waar je de oude mobieltjes in een speciale enveloppe kunt inleveren.

De Mobile Man is gemaakt in Singapore. Het is geen robot, want de telefoonpop kan niet bewegen. Het ding weegt iets van 22 kilo. Er zijn er momenteel drie, maar slechts eentje is te zien in de postkantoren van Peking. Waar de andere twee rondhangen is onbekend.

Ook in andere Aziatische landen probeert Nokia consumenten bewust te maken van het nut van recyclen van oude mobieltjes. In Maleisië is een apparaat neergezet waar je je oude telefoon in kunt gooien, waarna die ‘groen’ wordt verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe toestellen.

Mobile Man Nokia

 

Bron: CNET

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters