Nokia maakt zijn telefoons goedkoper

Nokia heeft onlangs stilletjes zijn telefoons goedkoper gemaakt. Het gehele assortiment is gemiddeld 10% in prijs gedaald.

Logo Nokia normaal

Smartphones lijken steeds populairder te worden. Dat bleek ook uit de laatste kwartaalcijfers van Nokia. Hieruit kon geconcludeerd worden dat de Finse telefoonfabrikant een stuk meer winst maakte dankzij de introductie van een aantal smartphonemodellen. Ook het marktaandeel werd vergroot. Volgens analytici zou de economische crisis ervoor hebben gezorgd dat er vandaag de dag een steeds grotere behoefte is aan betaalbare smartphones. Nu Nokia na eerder een paar slechte kwartalen te hebben gehad op de weg terug lijkt te zijn, wil het dit succes voort gaan zetten door een grootschalige prijsverlaging. Gemiddeld zou de fabrikant zijn telefoons zo’n 10% in prijs hebben laten dalen. Het nieuws werd bekend doordat bronnen binnen de telefoonindustrie vernomen zouden hebben dat Nokia de toestellen voor minder geld van de hand doet.

Met name de Nokia-smartphones die gebaseerd zijn op het Symbian S60-besturingssysteem profiteren van de prijsdaling. Hoewel het marktaandeel van Symbian al een tijdje gestaag aan het afnemen is, worden deze telefoons nog altijd goed verkocht. Een prijsdaling zorgt ervoor dat deze weer iets betaalbaarder worden. Symbian-smartphones zouden door Nokia in een goedkoper marktsegment geplaatst gaan worden, volgens Ben Wood van CCS Insight, een bedrijf dat marktprijzen van telefoons op de voet volgt.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters