Nokia maakt zijn telefoons goedkoper

Nokia heeft onlangs stilletjes zijn telefoons goedkoper gemaakt. Het gehele assortiment is gemiddeld 10% in prijs gedaald.

Logo Nokia normaal

Smartphones lijken steeds populairder te worden. Dat bleek ook uit de laatste kwartaalcijfers van Nokia. Hieruit kon geconcludeerd worden dat de Finse telefoonfabrikant een stuk meer winst maakte dankzij de introductie van een aantal smartphonemodellen. Ook het marktaandeel werd vergroot. Volgens analytici zou de economische crisis ervoor hebben gezorgd dat er vandaag de dag een steeds grotere behoefte is aan betaalbare smartphones. Nu Nokia na eerder een paar slechte kwartalen te hebben gehad op de weg terug lijkt te zijn, wil het dit succes voort gaan zetten door een grootschalige prijsverlaging. Gemiddeld zou de fabrikant zijn telefoons zo’n 10% in prijs hebben laten dalen. Het nieuws werd bekend doordat bronnen binnen de telefoonindustrie vernomen zouden hebben dat Nokia de toestellen voor minder geld van de hand doet.

Met name de Nokia-smartphones die gebaseerd zijn op het Symbian S60-besturingssysteem profiteren van de prijsdaling. Hoewel het marktaandeel van Symbian al een tijdje gestaag aan het afnemen is, worden deze telefoons nog altijd goed verkocht. Een prijsdaling zorgt ervoor dat deze weer iets betaalbaarder worden. Symbian-smartphones zouden door Nokia in een goedkoper marktsegment geplaatst gaan worden, volgens Ben Wood van CCS Insight, een bedrijf dat marktprijzen van telefoons op de voet volgt.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters