'Nokia maakte vorig kwartaal veel winst'

Nokia heeft de financiƫle gegevens voor het laatste kwartaal van 2009 en tevens het gehele jaar bekendgemaakt. Daaruit valt op te maken dat er veel telefoons verkocht zijn, maar er toch een daling in verkopen op te merken valt.

N97 mini

Nokia laat indrukwekkende resultaten zien voor het vierde kwartaal van 2009. Er werden in totaal maar liefst 126,9 miljoen telefoons verkocht, wat een toename is van 17% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Van de bijna 127 miljoen telefoons komen er 20,1 miljoen uit de categorie smartphone. De E-serie was met 6,1 miljoen het populairst, gevolgd door de N-serie met 4,6 miljoen. De totale omzet van alle telefoonverkopen komt uit op 12 miljard Euro. Over heel 2009 was de omzet 40,9 miljoen.

De winst van Nokia vorig kwartaal kwam uit op 1,14 miljard Euro. Over heel 2009 was de winst echter slechts 1,19 miljard Euro. De vorige kwartalen van Nokia waren minder succesvol, wat betekent dat het laatste kwartaal van 2009 de winst van Nokia min of meer heeft weten te redden. Een mogelijke reden voor het feit dat het vierde kwartaal een stuk succesvoller was dan de anderen is dat het bedrijf de X6, E72 en N97 Mini uitbracht, welke erg populair blijken onder de consument. De goede cijfers kunnen echter niet voorkomen dat Nokia minder telefoons heeft verkocht vergeleken met het jaar 2008. Ook de omzet is lager.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters