'Nokia maakte vorig kwartaal veel winst'

Nokia heeft de financiële gegevens voor het laatste kwartaal van 2009 en tevens het gehele jaar bekendgemaakt. Daaruit valt op te maken dat er veel telefoons verkocht zijn, maar er toch een daling in verkopen op te merken valt.

N97 mini

Nokia laat indrukwekkende resultaten zien voor het vierde kwartaal van 2009. Er werden in totaal maar liefst 126,9 miljoen telefoons verkocht, wat een toename is van 17% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Van de bijna 127 miljoen telefoons komen er 20,1 miljoen uit de categorie smartphone. De E-serie was met 6,1 miljoen het populairst, gevolgd door de N-serie met 4,6 miljoen. De totale omzet van alle telefoonverkopen komt uit op 12 miljard Euro. Over heel 2009 was de omzet 40,9 miljoen.

De winst van Nokia vorig kwartaal kwam uit op 1,14 miljard Euro. Over heel 2009 was de winst echter slechts 1,19 miljard Euro. De vorige kwartalen van Nokia waren minder succesvol, wat betekent dat het laatste kwartaal van 2009 de winst van Nokia min of meer heeft weten te redden. Een mogelijke reden voor het feit dat het vierde kwartaal een stuk succesvoller was dan de anderen is dat het bedrijf de X6, E72 en N97 Mini uitbracht, welke erg populair blijken onder de consument. De goede cijfers kunnen echter niet voorkomen dat Nokia minder telefoons heeft verkocht vergeleken met het jaar 2008. Ook de omzet is lager.

Bron: Nokia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters