'Nokia maakte vorig kwartaal veel winst'

Nokia heeft de financiële gegevens voor het laatste kwartaal van 2009 en tevens het gehele jaar bekendgemaakt. Daaruit valt op te maken dat er veel telefoons verkocht zijn, maar er toch een daling in verkopen op te merken valt.

N97 mini

Nokia laat indrukwekkende resultaten zien voor het vierde kwartaal van 2009. Er werden in totaal maar liefst 126,9 miljoen telefoons verkocht, wat een toename is van 17% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Van de bijna 127 miljoen telefoons komen er 20,1 miljoen uit de categorie smartphone. De E-serie was met 6,1 miljoen het populairst, gevolgd door de N-serie met 4,6 miljoen. De totale omzet van alle telefoonverkopen komt uit op 12 miljard Euro. Over heel 2009 was de omzet 40,9 miljoen.

De winst van Nokia vorig kwartaal kwam uit op 1,14 miljard Euro. Over heel 2009 was de winst echter slechts 1,19 miljard Euro. De vorige kwartalen van Nokia waren minder succesvol, wat betekent dat het laatste kwartaal van 2009 de winst van Nokia min of meer heeft weten te redden. Een mogelijke reden voor het feit dat het vierde kwartaal een stuk succesvoller was dan de anderen is dat het bedrijf de X6, E72 en N97 Mini uitbracht, welke erg populair blijken onder de consument. De goede cijfers kunnen echter niet voorkomen dat Nokia minder telefoons heeft verkocht vergeleken met het jaar 2008. Ook de omzet is lager.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters