Nokia maant Microsoft om door te innoveren met Windows Phone

Een Vice President van Nokia heeft zich in een interview negatief uitgelaten over de ontwikkeling van Windows Phone. Volgens de topman moet Microsoft meer haast maken met het ontwikkelen van het platform.

Bryan Biniak Nokia VP

Nokia heeft zich tot nog toe redelijk op de vlakte gehouden over de ontwikkeling van Windows Phone. De fabrikant gaf altijd aan dat dit Microsoft’s domein was en dat het bedrijf samen met de fabrikant en andere concurrenten het tot een succes zou moeten maken. Inmiddels lijkt Nokia echter zich ook langzaam maar zeker af te vragen waarom Windows Phone nog steeds niet op gelijke hoogte is qua functionaliteit en ontwikkeling als Android en iOS. In een interview met International Business Times geeft de VP binnen Nokia, Bryan Biniak, aan dat Microsoft sneller haar eigen platform moet ontwikkelen.

“We proberen de denkwijze binnen Microsoft te be├»nvloeden met de gedachten dat er nog weinig tijd is om het platform tot een succes te maken. Wachten tot het eind van je boekjaar om de targets binnen te halen heeft voor ons weinig nut”, aldus Biniak in het interview. Microsoft geeft tot nog toe slechts een enkele grote update per jaar uit en weet daardoor amper diens concurrenten bij te benen op het gebied van functionaliteit. De verwachting is zelfs dat dit jaar Windows Phone geen grote update zal krijgen en deze update tot begin 2014 op zich zal laten wachten.

De topman binnen Nokia belooft wel dat voor maart 2014 alle grote en belangrijke apps aanwezig zullen zijn op Windows Phone. Wel haalt hij aan dat Windows Phone alleen een succes kan worden als de kwaliteit van de apps hoger is dan op die van de concurrerende platformen. Nokia gaat hier dan ook met man en macht aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Albert -

  Dankzij het windows 8 en windows mobile platform werken ze zich allebei naar beneden en krijgt Nokia de grootste klap! Ik denk dat Nokia begin volgend jaar met android toestellen gaat komen!

   1. Timboektoe -

    Als de lumia 1020 op android gebaseerd was zouden de verkopen zeker
    Hoger zijn dan met wp

   2. hanszw -

    Een eindeloze discussie dit en uitermate vermoeiend. Mensen zouden eens moeten stoppen met denken dat ze het allemaal beter weten dan Nokia zelf. Laat Nokia nou zelf maar beslissen wat het beste voor ze is en ik ben er van overtuigd dat zij dat beter weten dan jij en ik. Bovendien altijd dat gebash op andere platforms, wordt eens volwassen. Zelf heb ik overgens een Lumia 920 en een Galaxy S4. Leer er gewoon mee te leven dat Samsung Android gebruikt en Nokia WP.

   3. Timboektoe -

    Nee hoor. De meeste kiezen geen wp vanwege de apps. Hoe je het wend of keert 160.000 vs 1 mln is een groot gat ondanks dat er veel dezelfde in android app store zitten. Een quadcore en full hd scherm met 41 mp camera en 1 mln apps. Lijkt mij duidelijk dat ze meer gaan verkopen. Ook al gun ik liever wp meer marktaandeel. Maar tot nu toe valt wp gewoon tegen.

   4. DannyD -

    Mensen laten zicht verblinden door apps aantallen op te noemen. Maar ik las laatst nog over zogenoemde Zombie apps. Apps die zelden of nooit worden gedownload. Daar schijnt de Apple Appstore vol mee te zitten. Dat zal bij Google play of de WP store ook niet anders zijn.

    De belangrijkste apps vindt je min of meer overal wel en dan praat je eerder in tientallen dan duizendtallen!! Het overgrote van deel is nutteloos.

   5. Albert -

    Ik zou dat niet willen maar het is denk ik het laatste redmiddel voor nokia. En trouwens klinkt echt niet gek lumia 1020 nu met android! Denk dat ik hem dan wel zou willen!

   6. hanszw -

    Personen die geen wp gebruiken weten het altijd beter! Bovendien mis ik geen enkele app op de Lumia die ik ook op de Galaxy gebruik en van die z.g. mlj. apps in andere stores wordt een groot percentage niet eens gedownload. En ik zou zeggen: droom maar lekker van een 1020 op Android, die komt er never.

   7. Albert -

    Ik heb geen WP en wil het niet. Voor blinden is WP zelfs helemaal niet toegankelijk! (hoe vind je die?)
    (zelf ben ik niet blind maar zet mij er wel voor in)
    de 1020 komt er niet want die naam bestaat al maar ik hoor je graag volgend jaar nog eens….

   1. Timboektoe -

    Helaas kan er geen gezonde discussie ontstaan. Op hardware gebied loopt wp gewoon achter. Geen quadcore en full hd ondersteuning. Als een topman van Nokia al begint te klagen wie ben jij dan om wp te verdedigen?
    WP bestaat al sinds eind 2010 en na 3 jaar moet je concluderen dat het nog geen impact heeft gehad.

   2. johnmalcolm -

    We hebben nu thuis een iPhone 4 (en een 3), een Lumia 920 en een Sony Xperia tablet Z. Ik vind persoonlijk Windows 8 erg onderschat worden als het aankomt op gebruiksgemak. Wat betreft apps-gebruik merk je wel dat apps van Android gewoon verder doorontwikkeld zijn, een app als buienradar bijv. is op Android uitgebreider en net iets functioneler dan op W8. Voor zover je dat allemaal nodig hebt, ben zelf niet zo'n app-gebruker. Op een beetje snel en relatief groot toestel als de Lumia 920 surf ik meestal met de browser naar de originele sites. De plus van de nokia's zit 'm vooral in de extra's die juist Nokia biedt en of dat belangrijk voor je is, zoals de navigaties en kaarten en uiteraard de uitstekende camera's. Wat bijv. de kwaliteit van een filmpje betreft verslaat hij met gemak de camera van de Xperia Z telefoon.

   3. hanszw -

    @Timboektoe: Zoals eerder gezegd ben ik gebruiker van zowel een Lumia 920 als en Galaxy S4 en daarom kan ik WP juist goed verdedigen. En welke gezonde discussie moet er ontstaan, dat jij vindt dat er een quad core in WP zou moeten zitten? Het lijkt er eerder op dat jij nog nooit een 920 zelfs maar in je handen hebt gehad en niet zo goed snapt hoe het werkt.

   4. Timboektoe -

    Dus jij vindt wat de topman van nokia zegt onzin.
    En jouw reactie wat quadcore betreft had ik wel verwacht. Aangezien wp op single core al soepel liep vonden de 1e gebruikers onnodig voor de ondersteuning van dual core. Nou het bleek vooral voor apps zeer handig te zijn.

   5. Eddddd -

    Tja, wat apps betreft, ieder bedrijf of evenement komt wel met een app, die slechts voor een heel klein aantal mensen interessant is. Zo boeiend zijn die getallen niet.

    Daarnaast, voor veel toepassingen heb je geen app nodig. Buienradar, zoals jij noemt, kijk ik gewoon via mijn browser op mijn telefoon (een Android). En kranten eveneens, net als vele andere websites. Daarvoor heb ik geen app (meer) nodig. De telefoons worden steeds beter, sneller en groter, waardoor je gewoon via het web overal bij kunt, zonder een app die je maar de helft laat zien.

    Sommige apps zijn wel erg handig, zoals bij bankieren. Maar ik geloof niet dat WP daar nu nog mee achterloopt. In ieder geval hebben ze een snelle inhaalslag gemaakt, zolang ze hier hun best voor blijven doen, zou ik geen obstakel meer hebben om naar WP over te stappen.

   6. hanszw -

    Wat ik vind van wat een Nokia topman zegt laat ik in het midden daar het nogal twijfelachtig is wat hij nou precies heeft gezegd. Zie de volgende link, http://tweakers.net/nieuws/90449/nokia-hekelt-gebrek-aan-apps-op-windows-phone.html Volgens dit bericht gaat het niet over het platform maar over de apps. Verder kan ik je melden dat mijn Galaxy S4 met zijn quadcore 1.9 niet sneller b.v. Whatsapp of Facebook opent dan mijn Lumia 920 met zijn dualcore 1.5. Wel gaat de batterij van de galaxy met 2600 maH sneller leeg dan de Lumia met 2000 maH.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters