Nokia maant Microsoft om door te innoveren met Windows Phone

Een Vice President van Nokia heeft zich in een interview negatief uitgelaten over de ontwikkeling van Windows Phone. Volgens de topman moet Microsoft meer haast maken met het ontwikkelen van het platform.

Bryan Biniak Nokia VP

Nokia heeft zich tot nog toe redelijk op de vlakte gehouden over de ontwikkeling van Windows Phone. De fabrikant gaf altijd aan dat dit Microsoft’s domein was en dat het bedrijf samen met de fabrikant en andere concurrenten het tot een succes zou moeten maken. Inmiddels lijkt Nokia echter zich ook langzaam maar zeker af te vragen waarom Windows Phone nog steeds niet op gelijke hoogte is qua functionaliteit en ontwikkeling als Android en iOS. In een interview met International Business Times geeft de VP binnen Nokia, Bryan Biniak, aan dat Microsoft sneller haar eigen platform moet ontwikkelen.

“We proberen de denkwijze binnen Microsoft te beïnvloeden met de gedachten dat er nog weinig tijd is om het platform tot een succes te maken. Wachten tot het eind van je boekjaar om de targets binnen te halen heeft voor ons weinig nut”, aldus Biniak in het interview. Microsoft geeft tot nog toe slechts een enkele grote update per jaar uit en weet daardoor amper diens concurrenten bij te benen op het gebied van functionaliteit. De verwachting is zelfs dat dit jaar Windows Phone geen grote update zal krijgen en deze update tot begin 2014 op zich zal laten wachten.

De topman binnen Nokia belooft wel dat voor maart 2014 alle grote en belangrijke apps aanwezig zullen zijn op Windows Phone. Wel haalt hij aan dat Windows Phone alleen een succes kan worden als de kwaliteit van de apps hoger is dan op die van de concurrerende platformen. Nokia gaat hier dan ook met man en macht aan werken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters