Nokia meldt 'beter dan verwachte' verkoopcijfers Lumia-telefoons

Nokia meldt dat de verkoop van Lumia-telefoons de afgelopen maanden ‘beter dan verwacht’ is verlopen. Er zijn er 4,4 miljoen van verkocht in het afgelopen kwartaal.

Nokia Lumia 920 koopwijzer beste windows phone

In totaal verkocht Nokia in dit laatste kwartaal van 2012 6,6 miljoen smartphones, waarvan 4,4 miljoen Lumia-telefoons.

Het afgelopen kwartaal kreeg Nokia de wind in de rug door de presentatie van Windows Phone 8, dat op nieuwe toestellen als de Lumia 820 en 920 naar de markt kwam. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft bevat belangrijke verbeteringen ten opzichte van versie 7.

Behalve de verkoop van smartphones is de verkoop van de goedkopere Asha-telefoons (dumbphones) die op Symbian lopen ook goed verlopen. Daarvan werden er nog eens 9,3 miljoen verkocht.

Wat de Lumia-telefoons betreft is het cijfer van 4,4 miljoen waar de fabrikant zelf tevreden over is, niet erg afwijkend ten opzichte van de vier miljoen Lumia’s die in het tweede kwartaal werden verkocht.

Wel kan worden gezegd dat de Lumia’s met Windows Phone eindelijk beter worden verkocht dan de Symbian-smartphones, die de overige 2,2 miljoen smartphones vormen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willo19 -

  de best verkochte lumia was waarschijnlijk de (oude) 800. Die immers voor een spotprijs wordt aangeboden. Die is wel het hele kwartaal aangeboden geweest. In hoeverre dus de windows 8 lumia voor een boost heeft gezorgd is dus de vraag. Meer op 24 jan.

 2. johnmalcolm -

  Verder zijn de nieuwe Lumia's geen vol kwartaal verkrijgbaar geweest, maar ruwweg een half kwartaal., als ze al te krijgen waren. En zijn door Nokia leveringsproblemen met onderdelen gemeld.

 3. DannyD -

  4,4 miljoen in een kwartaal is natuurlijk niks vergeleken met de getallen waar Samsung en Apple momenteel mee werken, maar er moet ook een kantekening bij geplaatst worden.
  De nieuwe W8 Lumia phones zijn pas in een beperkt aantalen landen verkrijgbaar en daar waar dat wel is, in beperkte oplages. Productie is nog niet op het peil van de eerder genoemde fabrikanten.

  Wat smartphones betreft, is het apart dat de Samsung Galaxy Pocket word gezien als een entry level smartphone en de Asha telefoons als "dumbphones". Als je de telefoons begint te vergelijken zijn de specificaties van sommige Asha telefoons nog vaak beter.
  Definitie van een smartphone en dumbphone word dan ook heel selectief toegepast.

  1. bartvuijk -

   Het verschil tussen dumbphones en smartphones is domweg gebaseerd op het besturingssysteem. Android is voor smartphones, Symbian was dat ook ooit maar is nu weggezakt – mede door toedoen van Nokia zelf – naar de dumbphone-categorie. Je kunt erover twisten of dat een goede zet is geweest, maar daar ging het niet over 😉

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters