Nokia Music streamt muziek naar Windows Phone 7

Nokia heeft zijn muziekdienst met de introductie van de Lumia 800 en Lumia 710 nieuw leven ingeblazen. De muziekdienst streamt nu gratis muziek naar beide telefoons. Daarnaast kunnen via de applicatie optredens in de buurt worden gevonden en kaartjes voor optredens worden gekocht.

Met de introductie van de eerste Windows Phone 7.5-smartphones van Nokia is ook een aantal exclusieve apps van Nokia voor het nieuwe platform aangekondigd. Zo is er Nokia Drive, Nokia Maps en dus ook Nokia Music. Vroeger was Nokia Music altijd bedoeld om muziek te kopen via het platform van de producent. Dit kan nog steeds en het voordeel is vooral dat de muziek offline beluisterd kan worden en DRM vrij is.

Tegelijk met het nieuwe platform is ook de vernieuwde versie van Nokia Music in de lucht gekomen. De belangrijkste nieuwe verbetering is dat muziek gratis naar de telefoon gestreamd kan worden. Een vergelijking met de dienst Spotify is al snel gemaakt, maar Nokia Music zit net wat anders in elkaar. De streamingdienst binnen Nokia Music heet Nokia Mix. Met Nokia Mix kun je snel, gratis en vooral gemakkelijk verschillende genres van muziek streamen naar je telefoon. De catch hierbij is, is dat je niet een artiest kunt selecteren en nummers kunt opzoeken. Je streamt gewoon een bepaald genre naar je telefoon in een mix.

Je kunt wel een eigen playlist aanmaken met een bepaalde artiest, maar een bepaald nummer echt alleen afluisteren zit er niet in. Dan moet je hem toch kopen via de app. Streams kunnen ook offline worden beluisterd en aan het home-screen van het OS ‘vastgepind’ worden. Een andere leuke functionaliteit is dat je ook optredens bij jou in de buurt kunt opzoeken. Je krijgt dan te zien wat er allemaal in de buurt draait en je kunt ook gelijk kaartjes voor het optreden kopen.

Nokia Music is dus een uitgebreide applicatie geworden waarmee niet alleen muziek kan worden gekocht, maar ook nog eens gratis beluisterd kan worden via een stream. De app zal in de toekomst nog meer functionaliteit gaan krijgen volgens Nokia. De dienst is gratis aanwezig op de Nokia Lumia 710 en Lumia 800.

Nokia Music Windows Phone 7

 

Nokia Music Windows Phone 7

 

Nokia Music Windows Phone 7

 

Nokia Music Windows Phone 7

 

Nokia Music Windows Phone 7

 

Nokia Music Windows Phone 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robnas -

  "De belangrijkste nieuwe verbetering is dat muziek niet gratis naar de telefoon gestreamd kan worden."
  "Met Nokia Mix kun je snel, gratis en vooral gemakkelijk verschillende genres van muziek streamen naar je telefoon."

  Niet gratis, gratis? Wat is het nou?

   1. robnas -

    Wat is het voordeel van dit ten opzichte van DLNA? Volgens mij is het daarmee ook mogelijk en is dat een technische onafhankelijke standaard.

   2. Dominick -

    Dat dit vanuit een Nokia Server is, en DLNA vanuit je thuisnetwerkje. Als ik het goed begrijp tenminste.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters