Nokia Music wordt Ovi Music en DRM-vrij

Nokia is van plan zijn haar muziekdienst te gaan hernoemen naar Ovi Music. De producent zou gelijktijdig haar muziek zonder DRM gaan aanbieden wat inhoudt dat consumenten de liedjes op elk apparaat mogen plaatsen zonder beperkingen.

Nokia Ovi Music

Nokia heeft volgens The Symbian Blog grote plannen met haar muziekdienst. Middels een e-mail heeft de producent laten weten dat het haar dienst gaat hernoemen en DRM-vrij gaat maken. Momenteel gaat de muziekdienst van Nokia door het leven als Nokia Music maar daar zou binnenkort verandering in gaan komen. Net als met de rebranding van Nokia Maps naar Ovi Maps wordt ook Nokia Music hernoemd naar Ovi Music volgens de geruchten. De producent zou daarnaast het zelfde open karakter gaan nastreven als Ovi Maps door haar muziek DRM-vrij te gaan aanbieden voor haar consumenten. Gebruikers die via de nieuwe Ovi Music Store muziek gaan kopen zouden de muziek op elk gewenst apparaat mogen zetten van Nokia. Het verspreiden en kopiƫren van de muziek zal wel streng verbonden blijven maar de kans is groot dat het gebruikers niet moeilijk gemaakt zal worden om dit te bewerkstelligen.

Nokia India heeft inmiddels de voorwaarden van Ovi Music online gezet en de kans is dan ook groot dat de producent binnenkort de wijzigingen bekend gaat maken. Onduidelijk is nog wat er met Comes With Music gaat gebeuren maar de kans lijkt groot dat deze dienst wel van DRM gebruik zal blijven maken om zo verspreiding van liedjes tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters