Nokia Music wordt Ovi Music en DRM-vrij

Nokia is van plan zijn haar muziekdienst te gaan hernoemen naar Ovi Music. De producent zou gelijktijdig haar muziek zonder DRM gaan aanbieden wat inhoudt dat consumenten de liedjes op elk apparaat mogen plaatsen zonder beperkingen.

Nokia Ovi Music

Nokia heeft volgens The Symbian Blog grote plannen met haar muziekdienst. Middels een e-mail heeft de producent laten weten dat het haar dienst gaat hernoemen en DRM-vrij gaat maken. Momenteel gaat de muziekdienst van Nokia door het leven als Nokia Music maar daar zou binnenkort verandering in gaan komen. Net als met de rebranding van Nokia Maps naar Ovi Maps wordt ook Nokia Music hernoemd naar Ovi Music volgens de geruchten. De producent zou daarnaast het zelfde open karakter gaan nastreven als Ovi Maps door haar muziek DRM-vrij te gaan aanbieden voor haar consumenten. Gebruikers die via de nieuwe Ovi Music Store muziek gaan kopen zouden de muziek op elk gewenst apparaat mogen zetten van Nokia. Het verspreiden en kopiëren van de muziek zal wel streng verbonden blijven maar de kans is groot dat het gebruikers niet moeilijk gemaakt zal worden om dit te bewerkstelligen.

Nokia India heeft inmiddels de voorwaarden van Ovi Music online gezet en de kans is dan ook groot dat de producent binnenkort de wijzigingen bekend gaat maken. Onduidelijk is nog wat er met Comes With Music gaat gebeuren maar de kans lijkt groot dat deze dienst wel van DRM gebruik zal blijven maken om zo verspreiding van liedjes tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters