Nokia Music wordt Ovi Music en DRM-vrij

Nokia is van plan zijn haar muziekdienst te gaan hernoemen naar Ovi Music. De producent zou gelijktijdig haar muziek zonder DRM gaan aanbieden wat inhoudt dat consumenten de liedjes op elk apparaat mogen plaatsen zonder beperkingen.

Nokia Ovi Music

Nokia heeft volgens The Symbian Blog grote plannen met haar muziekdienst. Middels een e-mail heeft de producent laten weten dat het haar dienst gaat hernoemen en DRM-vrij gaat maken. Momenteel gaat de muziekdienst van Nokia door het leven als Nokia Music maar daar zou binnenkort verandering in gaan komen. Net als met de rebranding van Nokia Maps naar Ovi Maps wordt ook Nokia Music hernoemd naar Ovi Music volgens de geruchten. De producent zou daarnaast het zelfde open karakter gaan nastreven als Ovi Maps door haar muziek DRM-vrij te gaan aanbieden voor haar consumenten. Gebruikers die via de nieuwe Ovi Music Store muziek gaan kopen zouden de muziek op elk gewenst apparaat mogen zetten van Nokia. Het verspreiden en kopiëren van de muziek zal wel streng verbonden blijven maar de kans is groot dat het gebruikers niet moeilijk gemaakt zal worden om dit te bewerkstelligen.

Nokia India heeft inmiddels de voorwaarden van Ovi Music online gezet en de kans is dan ook groot dat de producent binnenkort de wijzigingen bekend gaat maken. Onduidelijk is nog wat er met Comes With Music gaat gebeuren maar de kans lijkt groot dat deze dienst wel van DRM gebruik zal blijven maken om zo verspreiding van liedjes tegen te gaan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters