Nokia N1-tablet komt nog dit jaar in Europa uit

BARCELONA – De N1-tablet van Nokia komt nog dit jaar in Europa uit. Dit heeft Nokia tegenover All About Phones bevestigd tijdens het Mobile World Congress. Er wordt momenteel gewerkt aan een Europese versie van de Androidtablet, die vorig jaar in China uitkwam en direct enthousiaste reacties en enorme verkoopresultaten veroorzaakte.

Nokia N1-tablet komt nog dit jaar in Europa uit schermafbeelding 2015 03 04 om 175832

Op de stand van Nokia is All About Phones verteld dat er achter de schermen wordt gewerkt om de tablet in meerdere markten uit te brengen. In China wordt de tablet uitgebracht met Android, maar zonder Google-apps, vanwege problemen tussen Google en de Chinese overheid. De N1-tablet die in Barcelona wordt geshowd, heeft zowel een eigen Chinese downloadwinkel als de ‘gewone’ Google Play Store.

De tablet lijkt op het eerste gezicht erg op de iPad mini, vooral vanwege zijn schermratio van 4:3. Vrijwel alle andere tablets hebben een breedbeeldratio van 16:9. Toch vindt Nokia – en zijn hardwarepartner Foxconn – dat deze ratio handig is, vooral voor het lezen van websites en boeken. Voor films is het wat minder handig, geeft Nokia toe.

De tablet heeft meer merkwaardige afwijkingen, vergeleken met een standaard-Androidtablet. Zo loopt hij niet op een processor van Qualcomm of MediaTek, maar op een 64-bit Intel Atom-processor. De tablet wordt geleverd met 32GB intern geheugen, waarvan 24~GB beschikbaar voor apps en andere bestanden. De achtercamera maakt foto’s in 8-megapixel, de frontcamera doet dat met 5-megapixel. Hij bestaat in twee kleuren, zilvergrijs en donkergrijs. De tablet valt op door en unibody van aluminium en hij wordt vooralsnog alleen in een wifi-versie geproduceerd. Aan de softwarekant komen we Android Lollipop 5.0.2 tegen, met daaroverheen de bijzonder lichte Nokia Z Launcher die ook in de Play Store is te downloaden.

tags:
  Chrome OS Acer tablet Google

  Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

  Google Pixel C Apple

  De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

  Apple iPad dunne schermranden

  Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

  Luna Display iPad

  Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

  Microsoft Surface Mini

  Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

  Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

  Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters