Nokia N8 kan talloze keren een val van bijna twee meter hoog aan

Momenteel circuleert weer zo’n filmpje op internet waarbij peperdure smartphones worden vernield. Geroosterd op een grill. Dergelijke tests doen ze nou nooit met een Nokia. Want dat doet Nokia namelijk zelf al, zoals te zien is op een filmpje dat de Finse fabrikant zelf schoot.

n888

Nokia’s nieuwe vlaggenschip N8-00 is door en door getest, voordat het apparaat in de borst- of broekzak van de gebruiker terecht komt. Zo meldt de website symbian-freak. Elk toestel wordt onderworpen aan tweehonderd tests voordat het apparaat wordt goedgekeurd voor de verkoop. Er circuleerde al een filmpje waarbij een Nokia 5800 in een wasmachine wordt gestopt, en dat overleeft.

De Nokia N8 moet dus ook aan dat soort tests geloven. Op het filmpje is te zien hoe twee werkende Nokia N8’s in een kast van pakweg 1,75 meter hoog worden gelegd. Vervolgens gaat die kast draaien om een spil. Twee minuten lang, keer op keer, kletteren de dure smartphones van de ene kant naar de andere. Van borstzak-hoogte, zeg maar.

Voor wie onvoldoende sterke zenuwen heeft om het filmpje te bekijken, vertellen we de uitkomst maar vast: de Nokia’s komen zonder ook maar één krasje uit de test. Maar het einde is wat onbevredigend. Want ze worden er door een laborante weer ingelegd, en hoe die tweede ronde afloopt, wordt niet in beeld gebracht. Maar Nokia heeft zijn reputatie van uiterst stevige hardware-fabrikant weer waargemaakt.

Bron: symbian-freak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Nico -

  Ik heb de mijne al twee keer hard op de betonnen vloer laten kletteren maar niets te zien en functioneerd prima (wel even SPB Mobile Sheell er op zetten, dan verslaat hij alle anderen. Ook de iPhone loopt dan achter. Veel plezier.

 2. Bert -

  Dat is een goeie marketingtruuk. Maar de realiteit is anders. Veel van de nieuwe N8's zijn na 3 dagen compleet dood. Zwart beeld. Geen beweging in te krijgen. Kijk maar in de Nokia discussion fora.

  Het hadden duidelijk 201 tests moeten zijn.

  1. Ramon -

   Sorry Bert, grootste onzin. ik heb er sinds 2 weken 1, 3 vrienden van me ook, en nul problemen, werken allemaal lekker snel & goed. Snap het gezeur van iedereen over Symbian niet, Symbian is zo ongeveer wel het meest uitgebreide OS, en ja, ziet er wel verouderd uit, maar ga je voor kwaliteit of dat mooie uiterlijk wat ook nog eens je hele batterij binnen de dag leeg vreet?? Ik kan ermee navigeren, bellen, smsen, foto's en video's maken, maar de batterij houd gewoon over eind van de dag, en tegenstelling tot iOS of Android. En traag? Nee hoor, geen enkel probleem!! Misschien iets minder snel als iOS of Android, maar traag is echt te ver gezocht, Symbian 3+ is verre van traag! Oftewel, een zeer trotse N8 gebruiker!

 3. Tasslehoff -

  Ik betwijfel of mijn 5800 de wasmachine overleeft… Ik heb beroepsmatig al de nodige Nokia.s gezien die een regenbui of natte spijkerbroek na een regenbui niet overleefd hebben :X . Maar wel leuk om te lezen dat Nokia een toestel ook op misbruik test

 4. dadaemon -

  Dat is dan ook het enige wat ik momenteel nog goed vind aan Nokia. Je kan ze laten vallen en vallen en vallen. Maar ze blijven het doen! (Alleen wel MET krasjes!)

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters