Nokia N8 krijgt een preview aangemeten

Mobile-Review heeft het nieuwe vlaggenschip van Nokia, de N8, een preview aangemeten. De eerste foto’s van het toestel zijn inmiddels online gezet en daaruit is ook de 12-megapixelcamera en de HDMI-uitgang te onttrekken.

De eigenaar van Mobile-Review, Eldar Murtazin, heeft weer eens van zich laten horen met een kleine preview van de nog onaangekondigde Nokia N8. De N8 zal later deze week aangekondigd worden, zo weten onze bronnen te melden, maar Mobile-Review heeft voor de tweede keer achter elkaar het vlaggenschip van de producent vroeg ontmaskert. De N8 valt op door twee zaken. Allereerst zit er een flinke camera in het toestel dat maar liefst 12-megapixels telt en dat is voor het eerst dat Nokia het zo hoog opzoekt. Uiteraard is de lens door Carl Zeiss gefabriceerd wat voor extra scherpte zou moeten zorgen. Het tweede dat opvalt aan de N8 is de HDMI-uitgang wat bedoeld is om het toestel op een LCD aan te sluiten en hoogwaardige video’s weer te geven die geschoten zijn met het toestel. De N8 wordt de eerste telefoon die voorzien is van een HDMI-aansluiting die in massaproductie zal gaan.

Murtazin weet in zijn preview te vermelden dat hij gemengde gevoelens over de N8 heeft. Zo is hij niet tevreden over de Symbian^3 interface die relatief weinig vooruitgang heeft geboekt tegenover Symbian^1. Zo is het menu het zelfde gebleven en is de ervaring nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De Nokia N8 zal donderdag of vrijdag officieel aangekondigd gaan worden.

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Nokia N8 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Symb -

  Toch knap dat iedereen hier de telefoon al af zit te kraken, voordat hij officieel aangekondigd, laat staan verschenen, is. En dan nog maar niet te spreken over het afzeiken van Symbian^3, terwijl dit systeem nog niet eens verschenen is!! Denk eens even na voordat je hier alles bij voorbaat afkraakt!

 2. bart vuijk -

  Eens met Fejth. Symbian moet een flinke update krijgen om nog mee te kunnen met modernere OS-en als iPhone en Android.

  Hoe mooi een toestel is, doet er tegenwoordig minder toe dan hoe goed en makkelijk het in het gebruik is. Eerlijk gezegd vind ik al die Android-HTC's niet zo mooi (de Xperia X1o bijvoorbeeld is imho veruit het mooiste toestel momenteel) maar ik zal daar toch bij blijven, omdat de combinatie Android met HTC Sense mij enorm aanspreekt. Dan neem ik een vrij lelijke telefoon op de koop toe.

 3. fejth -

  Het is net alsof ze bij de moto droid hebben afgekeken, en gekozen voor een industrieel design…maar mooi…nee. Geef mij maar het precieze ontwerp van de n97 met de ingewanden van de htc desire, ofzo…
  En nokia: GA UW SOFTWARE NU EENS ECHT OPNIEUW ONTWERPEN!
  Dat is waar Nokia nu echt grove fouten aan het maken is; kijk naar microsofts wp7, of iphone os4…die doen in elk geval een ding goed, en dat is de ervaring zo compleet mogelijk maken… dit toestel en dan symbian 3…het vloekt een beetje; alsof het toestel eigenlijk niet bedoeld was voor deze versie van het OS…

  1. Fuzzillogic -

   De ervaring zo compleet mogelijk maken? iPhone, android missen nogal wat features die Symbian al sinds jaar en dag heeft: SyncML, tethering, goede bluetooth-support… Zonder dat is een telefoon voor mij geen smartphone.

   1. Danijel -

    Feats is uiteraard 1 ding, deze feats ook presenteren en toegankelijk maken voor de gebruiker is een andere. Dit bewerkstellig je door de interface duidelijk en aantrekkelijk te maken. En in Symbian^3 is dat denk ik nog te weinig gelukt. Maar we zullen zien 🙂

   2. Fuzzillogic -

    Van wat ik gezien heb lijkt het "toegankelijk maken voor de gebruiker" vooral te bestaan uit "we laten de 'moeilijke' dingen gewoon weg". M.a.w. dumbing down the mobile.

    Ik kreeg het niet eens voor elkaar om via bluetooth een visitekaartje naar de hagelnieuwe HTC Desire van m'n zus te sturen. Iets dat sinds de komst van bluetooth toch écht de normaalste zaak van de wereld is.

    Usability is belangrijk, blingbling is leuk, maar als belangrijke features gewoonweg ontbreken dan heb je er gewoon niets aan. Dan toch liever een OS dan niet zo hip en wauw uitziet, maar wel de features heeft!

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters