Nokia N81 valt vies tegen

De site intomobile heeft een review geplaatst van de nieuwe Nokia N81 waarin ze zeker niet positief zijn over dit toestel. Er wordt dan ook een negatief koopadvies afgegeven voor dit toestel.

Gisteren deed Stefan van IntoMobile de opmerkelijke uitspraak dat iedereen die interesse heeft in Nokia’s nieuwste N-series model, de N81, het toestel beter niet kunnen kopen. Gisteravond heeft hij die uitspraken aangevuld met zijn complete review, maar de conclusie blijft negatief. De zaken die hem hebben doen besluiten tot deze conclusie hebben onder andere te maken met de slechte kwaliteit van de 2 megapixel camera, het feit dat het toestel aanvoelt als een goedkoop stukje plastic Chinees speelgoed, een gebruiksonvriendelijke indeling van het keypad (te veel toetsen te dicht op elkaar), de beperkte functionaliteit van het Naviwheel die alleen werkt bij de muziekspeler en de gallery, het ontbreken van HSDPA support en het ontbreken van een microSD geheugenkaart optie. Daarnaast is ook de trage file-transfer bijzonder teleurstellend.

Toch zijn er volgens Stefan ook positieve zaken te melden. Zo heeft Nokia duidelijk geleerd van het accu-debacle met de N95 en is de N81 voorzien van een accu die, ook bij intensief gebruik, het minimaal een dag uithoudt. Ook de geluidskwaliteit van zowel de externe speakers als de headset zijn een stuk beter dan die van de N95. Een ander positief punt is het feit dat de N81 geen problemen heeft met het gelijktijdig laden van vele applicaties. Het geheugenbeheer en de processor zijn ook veel beter als bij de N95. Van de applicaties die op de N81 standaard aanwezig zijn is Search 4.0 een zeer indrukwekkende. Zeg maar een mobiele versie van de instant-search functies die in Vista en Mac OS X ingeboud zitten.

Uiteindelijk blijft Stefan echter bij zijn eerdere conclusie dat de N81 geen bijzonder toestel is. Hij zegt dan ook dat de N81, voor dit geld (430 Euro) geen toestel is dat hij zelf zou kopen of bij anderen zou aanprijzen. Daarvoor krijg je te weinig waar voor je geld. Zie hier de hele review.

n818gbthumbsdown 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters