Nokia N82 officieel bekend gemaakt

Nokia heeft vandaag dan eindelijk officieel de N82 aangekondigd. Met zijn 5 megapixel camera en Wifi ondersteuning en ook nog is GPS is dit weer een paradepaardje van Nokia.

Nokia heeft vandaag de N82 aangekondigd, een bijzonder complete smartphone, die in meerdere opzichten aan de N95 doet denken. De fabrikant noemt de N82 zelfs de opvolger voor de N95. Wat ontwerp betreft is er veel verschil, in de eerste plaats natuurlijk de reepvorm van de N82 tegen het sliderformaat van de N95. Maar de specificaties komen sterk overeen. Belangrijke overeenkomsten zijn een 5 megapixel camera met Carl Zeiss-lens en Xenon-flitser, WiFi, bluetooth interne gps-ontvanger en hsdpa.
Net als de N95 is de N82 voorzien van Nokia Maps, navigatiesoftware die gebruik maakt van de interne gps-ontvanger. Het oproepen van kaartjes of routebeschrijvingen is gratis met deze software, maar voor echte navigatie met gesproken instructies moet je een abonnement nemen. Bij aanschaf van de N82 mag je dit echter enige tijd gratis uitproberen. Verder is het toestel geschikt voor de nieuwe diensten N-Gage en Nokia Music Store.

Een bijzonder kenmerk van de N82 is de bewegingssensor. Het scherm kan dankzij deze sensor automatisch tussen horizontale en verticale weergave wisselen afhankelijk van hoe je de smartphone vasthoudt. Verder is de N82, net als de N81 die later dit jaar op de markt komt, voorzien van een menu met 3D-animaties. De N82 wordt geleverd met een microSD-geheugenkaart van 2 GB. Volgens Nokia is het toestel al beschikbaar in de belangrijkste markten. We mogen aannemen dat het nog voor de feestdagen ook in Nederland in de winkel komt.

nokian82 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters