'Nokia N9-00 krijgt 64GB intern geheugen en 1GHz-processor'

Het Chinese forum dat eerder de eerste foto’s van de Nokia N9-00 wist te lekken heeft nu ook de specificaties gepubliceerd van het toestel. Volgens de Chinezen zal het toestel 64GB intern geheugen mee gaan krijgen, een 1GHz-processor en een 4-inch scherm.

Het Chinese-forum dat eerder al foto’s wist te plaatsen van zowel de buitenkant als de binnenkant van de Nokia N9 heeft nu een schepje boven op de materie gedaan. Het zelfde forum heeft namelijk nu ook de specificaties van het toestel los gelaten en hier tussen zitten een paar interessante wijzigingen waar eerder geen rekening mee gehouden was. Zo zal de Nokia N9 voorzien zijn van het MeeGo 6 OS zoals verwacht en zal het toestel een 4-inch Amoled-touchscreen mee gaan krijgen dat tevens multitouch zal herbergen als functionaliteit. De resolutie van het scherm bedraagt volgens de bron 800×480 pixels. Ook zal er een 1Ghz-processor van Qualcomm in het apparaat zitten met 512MB ram en 1GB systeem-geheugen. Wat opvalt is dat er slechts een 5-megapixelcamera in het toestel zal zitten daar waar men eerder dacht dat er een 12-megapixelcamera in het toestel zal zitten net als de Nokia N8. De camera zal wel in 720p video’s kunnen opnemen. Verder valt op dat er 64GB intern geheugen in het toestel zal zitten en ook zaken als Wifi, Bluetooth en GPS zullen niet ontbreken op het toestel.

De Nokia N9 zal volgens de geruchten tijdens Nokia World aangekondigd worden dat halverwege september zal plaatsvinden in Londen. Het toestel moet nog dit jaar op de markt gaan komen volgens geruchten ook al is dat nog niet bevestigd.

Nokia N9-00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. angel -

  Hoop toch dat er in ieder geval 8 megapixels in zitten ben een super fan van Nokia en heb ze al vanaf ze begonnen dus dat is heel lang en heb alle toestellen ook nog vanaf het begin dus blijf ze trouw. maar hoop dat dit het kanon word waar ik al jaren op wacht samen met vele anderen,heb nu nog 2 N95 en 2 N97 in gebruik N96 heb ik laten vliegen wat een K ding was dat!!! N95 is nog het beste en is bij mij nog nooit vast gelopen N97 tevaak word er soms moedeloos van echt net nog!!! dus kom op met de N9 dan ben ik blij!!! koop eerst nog even een N8 om te spelen hahahahah groetjes Angel…

 2. zimmah -

  5 megapixel is erg ouderwets en te weinig om een redelijk alternatief te zijn voor kleine digitale camera's. 8 of meer (liever zelfs 10 of meer) megapixels is een vereiste, geen optie, om ook maar enigszins serieus over te komen. 5 megapixel is echt zó 2006. Verder zijn een goede zoom en een goede lens ook belangrijk, met de lens zit het bij nokia wel snor, maar de zoom laat veel te wensen over.

  verder hoop ik dat dat MeeGo niet zo stront-traag is als Symbian, want ik baal echt over dat ruk-symbian omdat het zo belachelijk traag is en vaak vastloopt, je kunt niet eens normaal door het menu lopen zonder een kwartier bezig te zijn met laden en zoeken.

  Ik ben op zich een groot fan van Nokia, en met name de N-series. maar helaas laten ze een paar enorme steken vallen wat besturingssysteem betreft, ik hoop dat ze dat met MeeGo hebben opgelost. Verder is een goede camera écht een must.

  1. Dominick -

   Dat camera verhaal ben ik het niet mee eens. Sterker nog, de meeste high-end telefoons die niet op camera gericht zijn hebben een 5-megapixelcamera. Het aantal megapixels is niet meer dan een leuk marketingtrucje en misschien heeft 0,01% van de telefoongebruikers ook echt meer dan 5 megapixels nodig. Verder is de resolutie gewoon prima en zelfs beter dan 8 of 12 megapixels, mits de rest van de camera goed is. Als al het andere hetzelfde is (sensorgrootte, globale sensorkwaliteit, lens, achterliggende software) dan zal een 5-megapixelcamera zelfs betere foto's maken aangezien de individuele pixels groter zijn en dus meer licht opvangen, wat in enigszins donkere situaties voor minder ruis zorgt. Dat cameratelefoons (in sommige opzichten, sommige ook zeker niet) beter zijn geworden over de laatste jaren heeft op de laatste plaats met het aantal megapixels te maken.

 3. Rob_Nas -

  Meego wordt een high-end smartphone-OS, waar android mainstream is. Meego is de logische stap na Maemo, die behalve high-end ook een tweaker-imago heeft (maar ook gebruiksvriendelijk kan zijn).

  Meego is niet beperkt tot Nokia toestellen, het is namelijk open source, meer dan android.

  Erg jammer als er geen 12MP, een downright shame zelfs. Dan wordt dit misschien de N96 van de N900, een beetje upgrade, maar meer niet.

  Ik mis ook (heeeel erg) een sterkere cpu. Iets als een snapdragon bijvoorbeeld. De N900 is snel, maar blinkt niet uit in performance. en er MOET minimaal een 8MP camera in. MOET, geen discussie mogelijk. Ze blijven te lang hangen bij de camera van de 3,5 jaar oude N95, en stilstand is achteruitgang…
  Een acceptabele kwaliteit is niet goed genoeg voor een telefoon waar +€500 voor wordt neergelegd, vind ik.

  @bart vuijk:
  Je hebt nog liggen slapen ;), bij de N900 was de toename van apps al flink. Daar zitten "dos-schermpjes" bij, of gecodeer in de linux-terminal, maar ook nette applicaties. Niet zoveel als android of iPhone, maar relatief gezien (gebruikers/aantal apps) weer wel. Dus Meego biedt een sterkere basis dan welk OS ook, de mate van adaptatie door gebruikers kan van Meego een enorm succes maken.

 4. Kees -

  @ Sonny, ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Aangezien er hier minder ruimte voor een groot sensor is (vanwege toetsenbord), zal Nokia denk ik niet een 12MP sensor instoppen. Maar Nokia kennende, zal de foto kwaliteit toch acceptabel zijn.

  @ Bart, Aangezien Meego beperkt is tot Nokia toestellen, verwacht ik niet dat het zo groot als Android wordt. Waarschijnlijk zal het ongeveer net zoals Maemo zijn, dus meer een tweaker-OS

 5. bart vuijk -

  Mooi dingetje. Lijkt wel een macbook microformaat. Maar wordt dat Meego nou wat? Wordt het net zo groot als Android bijvoorbeeld? Of blijft het een niche voor ict-prutsers die liever een dos-schermpje op hun telefoon tevoorschijn toveren om pacman op hun toestel te spelen, dan ermee te bellen of met een enorm aanbod van gave apps te spelen?:S

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters