'Nokia N9 komt niet meer'

Nokia gaat momenteel door een kleine crisis en één van de slachtoffers lijkt de Nokia N9-00 te zijn geworden. Reuters beweert dat op basis van ‘bronnen dicht bij de producent’.

Nokia N9

Gisteren kwam er al een memo van de CEO van Nokia naar boven waarin hij toegeeft dat het niet goed gaat met Nokia op het moment. En hoewel de echtheid van die memo in twijfel getrokken wordt, is het wel duidelijk dat Nokia een andere kant op moet. Aanstaande vrijdag zal de nieuwe strategie van het bedrijf bekend gemaakt worden, en geruchten over de omarming van Windows Phone 7 worden steeds sterker. Het zou goed kunnen dat MeeGo daarvoor de deur uit gaat.

Nu N9-00 vermoedelijk nooit meer op de markt zal komen, moet Nokia volgens analist Tim Shepherd van Canalys moet Nokia goed kijken of ze wel doorgaan met MeeGo en de annulering van de N9-00 kan erop wijzen dat het platform de deur uit gaat.

Er gaan ook andere geruchten, namelijk dat de N9-00 zoals we die gezien hadden vervangen wordt door een toestel zonder fysiek toetsenbord. Dat toestel zal wellicht nog steeds aanstaande vrijdag of zondag aangekondigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. phaeyx -

  Ze waren de goeie richting ingeslagen met de N900 (heb 'm zelf ook) en de open source software (linux).
  Ik had hemel en aarde bewogen om een N9 te krijgen maar de paniekbeweging naar windows..:X
  Nu krijgen symbian/maemo gebruikers maar halve of geen aandacht of ontwikkelingen meer.
  Ik kan met m'n N900 films afspelen op tv, muis en keyboard aansluiten, afstandbediening downen voor alles, met emulators alle spelletjes doen die er zijn, etc. :Y Prachtig begin voor stabiele toekomst aan de top!! in de prullebak..
  Jammerr.

  1. Hans -

   @Gert: daar zeg je wat maar die E90 is intussen wel een paar jaartjes oud en Nokia heeft niet stilgezeten. Er is inmiddels al veel veranderd, zoveel dat je daardoor de E90 oud mag noemen. Toen het toestel op de markt kwam was het een toptoestel, maar tijden veranderen. Je kan een E90 echt niet met huidige toestellen vergelijken, niet met andere merken en niet met de huidige Nokia toestellen. Vreemde zaak om Nokia in 2011 op het wel of niet funtioneren van een E90 te beoordelen.

   1. Dominick -

    Nee, zo erg is het nou ook weer niet. Maar ze zijn inderdaad niet zo snel met nieuwe processoren implementeren.

 2. steve-vanm -

  Vind het best jammer, had best iets moois kunnen worden. Was eigenlijk wel benieuwd wat ze van MeeGo gemaakt hadden. Grappig, de vertegenwoordiger van Nokia een paar weken geleden, zei dat hij van de zomer al uit zou komen.

  1. Dominick -

   Hij is inderdaad nooit aangekondigd en heeft ook nooit bestaan, maar VOOR ONS juist wel 😉 En iets kan ook geannuleerd worden als het nog niet officieel is gemaakt. Dan is er voor de gemiddelde beller niets gebeurd, maar voor mensen die sites als AAP volgen wel 😉

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters