Nokia N9 komt niet naar Nederland

Hoewel we het niet bij Nokia bevestigd hebben kunnen krijgen, de producent onthield zich van commentaar, wijst alles ernaar dat de Nokia N9 niet in Nederland gelanceerd zal worden. Alleen relatief onbelangrijke markten lijken de telefoon te krijgen.

Nokia N9-00

Het begon allemaal met een dom menuutje op Nokia’s website dat je de mogelijkheid geeft om een mailtje te krijgen als de N9 beschikbaar is in jouw land. Een erg incompleet lijstje, zo leek het. Want de meeste belangrijke landen, zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Amerika, Canada en ook Nederland, stonden er niet in. Het is maar een lijstje, en het zou zomaar kunnen dat die niet klopt. Vandaar ook dat we dat lijstje toen hij direct na de launch van de N9 opgemerkt werd, genegeerd hebben.

Maar de afgelopen dagen hebben steeds meer sites het lijstje overgenomen en dat alleen al zorgt natuurlijk voor een flink stukje extra geloofwaardigheid. Onder die sites is bijvoorbeeld Unwired View, een site die toch niet onbetrouwbaar is over het algemeen.

Daar komt bij dat precies de landen waar Nokia volgens Victor Saeijs, Vice President van Nokia Europa, zijn eerste Windows Phone zal lanceren niet in de lijst staan. En dat die eerste telefoon, pas gelekt onder de naam Sea Ray, verdacht veel lijkt op de N9, maar dan met Windows Phone 7 erop. Kortom, het lijkt erop dat de N9 inderdaad in veel landen niet gelanceerd zal worden, waaronder Nederland.

De vraag is dan natuurlijk waarom dat zo is. Eldar Murtazin lijkt dat te weten, zo legt hij uit op zijn site. Niet iedereen binnen Nokia was even blij met de overstap naar Windows Phone 7 die Nokia CEO Stephen Elop maakte begin dit jaar. Daardoor zou een flink aantal medewerkers binnen Nokia ontevreden zijn, die zagen meer in het plan om MeeGo door te zetten als besturingssysteem voor high-end-smartphones. De N9 zou de oplossing voor dat probleem zijn. Door toch een MeeGo-toestel te creëren en dat toestel flink te laten floppen, iets dat zeker moet lukken als je hem weghoudt uit de belangrijkste markten en voor de lancering alvast zegt dat het de laatste MeeGo-telefoon ooit zal zijn, wil Elop volgens Murtazin aan zijn medewerkers bewijzen dat het niets zou zijn geworden met MeeGo, dus dat Windows Phone de goede keuze is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters