Nokia N9 komt niet naar Nederland

Hoewel we het niet bij Nokia bevestigd hebben kunnen krijgen, de producent onthield zich van commentaar, wijst alles ernaar dat de Nokia N9 niet in Nederland gelanceerd zal worden. Alleen relatief onbelangrijke markten lijken de telefoon te krijgen.

Nokia N9-00

Het begon allemaal met een dom menuutje op Nokia’s website dat je de mogelijkheid geeft om een mailtje te krijgen als de N9 beschikbaar is in jouw land. Een erg incompleet lijstje, zo leek het. Want de meeste belangrijke landen, zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Amerika, Canada en ook Nederland, stonden er niet in. Het is maar een lijstje, en het zou zomaar kunnen dat die niet klopt. Vandaar ook dat we dat lijstje toen hij direct na de launch van de N9 opgemerkt werd, genegeerd hebben.

Maar de afgelopen dagen hebben steeds meer sites het lijstje overgenomen en dat alleen al zorgt natuurlijk voor een flink stukje extra geloofwaardigheid. Onder die sites is bijvoorbeeld Unwired View, een site die toch niet onbetrouwbaar is over het algemeen.

Daar komt bij dat precies de landen waar Nokia volgens Victor Saeijs, Vice President van Nokia Europa, zijn eerste Windows Phone zal lanceren niet in de lijst staan. En dat die eerste telefoon, pas gelekt onder de naam Sea Ray, verdacht veel lijkt op de N9, maar dan met Windows Phone 7 erop. Kortom, het lijkt erop dat de N9 inderdaad in veel landen niet gelanceerd zal worden, waaronder Nederland.

De vraag is dan natuurlijk waarom dat zo is. Eldar Murtazin lijkt dat te weten, zo legt hij uit op zijn site. Niet iedereen binnen Nokia was even blij met de overstap naar Windows Phone 7 die Nokia CEO Stephen Elop maakte begin dit jaar. Daardoor zou een flink aantal medewerkers binnen Nokia ontevreden zijn, die zagen meer in het plan om MeeGo door te zetten als besturingssysteem voor high-end-smartphones. De N9 zou de oplossing voor dat probleem zijn. Door toch een MeeGo-toestel te creëren en dat toestel flink te laten floppen, iets dat zeker moet lukken als je hem weghoudt uit de belangrijkste markten en voor de lancering alvast zegt dat het de laatste MeeGo-telefoon ooit zal zijn, wil Elop volgens Murtazin aan zijn medewerkers bewijzen dat het niets zou zijn geworden met MeeGo, dus dat Windows Phone de goede keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Joost -

  Heb het zelf bij Nokia nagevraagd en dit toestel komt gewoon naar Nederland alleen zal het hier wat later verschijnen dan in andere landen.

 2. steven -

  ja dit soort gedachtes over de ceo had ik ook al langer:
  wie zegt nou weer dat het eigen systeem aan het branden is.
  wie zegt nou weer de support volledig te laten stoppen op 2016. en dan weer deze acties, van ngo wel de ceo van het bedrijf .
  ik hoop dat windows phone voor je gaat lukken steve, want plan b symbian en plan c meego heb je al om zeep geholpen

 3. willem -

  niet belangrijk genoeg voor nokia
  maar ik kijk absoluut uit naar de windows phone
  heb zelf al een tijdje een omnia 7 en ooh ooh wat
  is dat windows mooi en soepel
  nu nog de hardware van nokia (top geluid top camera)
  en de ultieme smartphone is er
  btw.zelfs mijn vrouw heeft nu een windows phone
  omdat het zo makkelijk werkt en er zo mooi
  uitziet dat zegt toch wel wat…..

 4. MiAmRA -

  Tja het zou me niets verbazen als er rond eind augustus/begin september geruchten komen met 'productieproblemen'.

  De N9 heeft een aantal unieke punten. Maar Nokia zal er zelf wel voor zorgen het geen succes wordt. :Y

 5. Martin -

  Jammer, ik had wel oren naar de N9. Zeker in combinatie met Alien Dalvik van Miriad. Software die eind dit jaar uitkomt waarmee het mogelijk zou zijn om Android apps te installeren op Meego. Leek mij een perfecte combi!

 6. Paul -

  echt heel jammer, en als het allemaal zo is dat het vanwege een interne machtstrijd is dan dubbel. hoop wel deze Nokia ooit in handen te hebben

 7. crim -

  Deze telefoon zou ook geen succes zijn geworden bij een lancering in alle landen. Het is de laatste MeeGo telefoon van Nokia en er komen dus vrijwel geen nieuwe apps voor. Ondersteuning van Nokia zal ook niet veel zijn net als de N900.

  Ze kunnen nu beter echt snel gaan focussen op WP7, snap ook niet waarom Samsung bijvoorbeeld zo snel nieuwe toestellen uit kan brengen met allerlei OS versies (zelfs een compleet eigen OS) en het bij een bedrijf als Nokia tot volgend jaar moet duren… :X

  Blijkbaar zijn ze bij Nokia zelf niet in staat een goed OS te bouwen en developers aan te trekken, het is beter voor ze om zich volledig op hardware te richten en Microsoft en Google de software kar te laten trekken.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters