Nokia N9 krijgt laatste MeeGo-update

Nokia heeft een grote update vrijgegeven voor de N9. De PR1.3 update bevat meer dan 1000 bugfixes en zou wel eens de laatste update kunnen worden die het toestel voor haar kiezen krijgt.

De PR1.3-update zat er al een tijdje aan te komen en is de grootste update tot nog toe voor de Nokia N9 en N950. De update heeft meer dan 1000 bugfixes gekregen, zo blijkt uit de lange changelog. De belangrijkste wijzigingen maken dat het OS een stuk soepeler loopt en er minder haperingen waar te nemen zijn. Daarnaast zijn alle belangrijke apps voorzien van een update en ook Twitter, Facebook en de weer-app hebben een flinke update gekregen.

Nokia heeft ook haar navigatie-app, Nokia Drive, verbeterd waardoor die sneller een GPS-fix krijgt. Deze belangrijke update is draadloos op de N9 te installeren. De kans is groot dat dit tevens de laatste update zal gaan worden voor de N9. Dit heeft ermee te maken dat het MeeGo-team binnen Nokia officieel afscheid heeft genomen van de community en inmiddels geen baan meer heeft bij Nokia.

MeeGo is inmiddels door Intel en Samsung omgedoopt tot Tizen. De eerste telefoons met dit vernieuwde OS moeten ergens in 2013 op de markt gaan komen.

Nokia N9 front

 

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters