Nokia N9 krijgt laatste MeeGo-update

Nokia heeft een grote update vrijgegeven voor de N9. De PR1.3 update bevat meer dan 1000 bugfixes en zou wel eens de laatste update kunnen worden die het toestel voor haar kiezen krijgt.

De PR1.3-update zat er al een tijdje aan te komen en is de grootste update tot nog toe voor de Nokia N9 en N950. De update heeft meer dan 1000 bugfixes gekregen, zo blijkt uit de lange changelog. De belangrijkste wijzigingen maken dat het OS een stuk soepeler loopt en er minder haperingen waar te nemen zijn. Daarnaast zijn alle belangrijke apps voorzien van een update en ook Twitter, Facebook en de weer-app hebben een flinke update gekregen.

Nokia heeft ook haar navigatie-app, Nokia Drive, verbeterd waardoor die sneller een GPS-fix krijgt. Deze belangrijke update is draadloos op de N9 te installeren. De kans is groot dat dit tevens de laatste update zal gaan worden voor de N9. Dit heeft ermee te maken dat het MeeGo-team binnen Nokia officieel afscheid heeft genomen van de community en inmiddels geen baan meer heeft bij Nokia.

MeeGo is inmiddels door Intel en Samsung omgedoopt tot Tizen. De eerste telefoons met dit vernieuwde OS moeten ergens in 2013 op de markt gaan komen.

Nokia N9 front

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters