Nokia N9 zou op Meego lopen en een 1.2 GHz-processor hebben

Nokia heeft het bestaan van het vermoede nieuwe toptoestel N9 nog nooit überhaupt bevestigd, maar nadat maanden geleden al plaatjes lekten van het toestel, zijn er nu ook wat specificaties bekend geraakt. Het hart van het toestel zou een flinke Intel 1.2 GHz-processor worden.

Nokia N9

Er is nog niets officieel bekend over de N9, alles is gebaseerd op geruchten. Die wel voortdurend aanhouden en steeds weer in dezelfde richting wijzen: het bestaan van een op de E7 gelijkend toestel dat op Meego loopt, het nieuwe, tweede besturingssysteem dat Nokia in zijn toekomstige high-end toestellen wil stoppen.

Het Finse technologietijdschrift Prosessori meldt dat de Nokia N9 straks uitkomt met een Intel 1.2 Ghz Atom-processor. Het toestel zou wel eens gepresenteerd kunnen worden tijdens het Mobile World Congress, dat over drie weken plaatsvindt in Barcelona. Nokia-baas Stephen Elop houdt daar een belangrijke toespraak, en die zou ‘m wel eens bij zich kunnen hebben, zo wordt vermoed, of gehoopt.

Dit is wel in tegenspraak tot informatie die Intel tot dusver naar buiten heeft gebracht. De fabrikant van processoren maakt ook het besturingssysteem Moblin, dat samen met Nokia’s Maemo moet samengaan tot Meego. Intel heeft altijd gezegd dat het tot halverwege 2011 duurt voordat zowel het besturingssysteem als de daarvoor geschikte processoren klaar zijn voor de markt.

Als de N9 met zijn mooie hardware, bijzonder krachtige processor en gloednieuwe besturingssysteem op de markt komt, zal het waarschijnlijk direct een grote concurrent worden voor de toptoestellen die met Windows Phone 7 en Android worden uitgebracht op het Mobile World Congress.

Bron: engadget

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters