Nokia N9 zou op Meego lopen en een 1.2 GHz-processor hebben

Nokia heeft het bestaan van het vermoede nieuwe toptoestel N9 nog nooit überhaupt bevestigd, maar nadat maanden geleden al plaatjes lekten van het toestel, zijn er nu ook wat specificaties bekend geraakt. Het hart van het toestel zou een flinke Intel 1.2 GHz-processor worden.

Nokia N9

Er is nog niets officieel bekend over de N9, alles is gebaseerd op geruchten. Die wel voortdurend aanhouden en steeds weer in dezelfde richting wijzen: het bestaan van een op de E7 gelijkend toestel dat op Meego loopt, het nieuwe, tweede besturingssysteem dat Nokia in zijn toekomstige high-end toestellen wil stoppen.

Het Finse technologietijdschrift Prosessori meldt dat de Nokia N9 straks uitkomt met een Intel 1.2 Ghz Atom-processor. Het toestel zou wel eens gepresenteerd kunnen worden tijdens het Mobile World Congress, dat over drie weken plaatsvindt in Barcelona. Nokia-baas Stephen Elop houdt daar een belangrijke toespraak, en die zou ‘m wel eens bij zich kunnen hebben, zo wordt vermoed, of gehoopt.

Dit is wel in tegenspraak tot informatie die Intel tot dusver naar buiten heeft gebracht. De fabrikant van processoren maakt ook het besturingssysteem Moblin, dat samen met Nokia’s Maemo moet samengaan tot Meego. Intel heeft altijd gezegd dat het tot halverwege 2011 duurt voordat zowel het besturingssysteem als de daarvoor geschikte processoren klaar zijn voor de markt.

Als de N9 met zijn mooie hardware, bijzonder krachtige processor en gloednieuwe besturingssysteem op de markt komt, zal het waarschijnlijk direct een grote concurrent worden voor de toptoestellen die met Windows Phone 7 en Android worden uitgebracht op het Mobile World Congress.

Bron: engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. steve-vanm -

  Nokia en/of Intel hebben ook een tablet(We-Tab)met Meego en daar is het al wel mogelijk op. Maar het is natuurlijk afwachten. Op de N900 werkt het inderdaad niet, weet er alles van:(. Dat is dan ook Meamo.

 2. steve-vanm -

  Wat ik van de week hoorde over de N9 van een Nokia-vertegenwoordiger bij ons in de winkel. Dat hij ook android-apps kan draaien. Dat is wel een leuke feature.

  1. bartvuijk -

   Meego is weliswaar verwant aan Android (allebei voortgekomen uit Linux) maar dat lijkt me toch onwaarschijnlijk. Met Maemo op de Nokia N900 kan het in ieder geval niet.

   Maar als het wel zo is, is het inderdaad een erg leuke feature en een mooi verkoopargument voor de N9. Ben zeer benieuwd. 😛

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters