Nokia N9 zou op Meego lopen en een 1.2 GHz-processor hebben

Nokia heeft het bestaan van het vermoede nieuwe toptoestel N9 nog nooit ├╝berhaupt bevestigd, maar nadat maanden geleden al plaatjes lekten van het toestel, zijn er nu ook wat specificaties bekend geraakt. Het hart van het toestel zou een flinke Intel 1.2 GHz-processor worden.

Nokia N9

Er is nog niets officieel bekend over de N9, alles is gebaseerd op geruchten. Die wel voortdurend aanhouden en steeds weer in dezelfde richting wijzen: het bestaan van een op de E7 gelijkend toestel dat op Meego loopt, het nieuwe, tweede besturingssysteem dat Nokia in zijn toekomstige high-end toestellen wil stoppen.

Het Finse technologietijdschrift Prosessori meldt dat de Nokia N9 straks uitkomt met een Intel 1.2 Ghz Atom-processor. Het toestel zou wel eens gepresenteerd kunnen worden tijdens het Mobile World Congress, dat over drie weken plaatsvindt in Barcelona. Nokia-baas Stephen Elop houdt daar een belangrijke toespraak, en die zou ‘m wel eens bij zich kunnen hebben, zo wordt vermoed, of gehoopt.

Dit is wel in tegenspraak tot informatie die Intel tot dusver naar buiten heeft gebracht. De fabrikant van processoren maakt ook het besturingssysteem Moblin, dat samen met Nokia’s Maemo moet samengaan tot Meego. Intel heeft altijd gezegd dat het tot halverwege 2011 duurt voordat zowel het besturingssysteem als de daarvoor geschikte processoren klaar zijn voor de markt.

Als de N9 met zijn mooie hardware, bijzonder krachtige processor en gloednieuwe besturingssysteem op de markt komt, zal het waarschijnlijk direct een grote concurrent worden voor de toptoestellen die met Windows Phone 7 en Android worden uitgebracht op het Mobile World Congress.

Bron: engadget

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters