Nokia N9 zou op Meego lopen en een 1.2 GHz-processor hebben

Nokia heeft het bestaan van het vermoede nieuwe toptoestel N9 nog nooit ├╝berhaupt bevestigd, maar nadat maanden geleden al plaatjes lekten van het toestel, zijn er nu ook wat specificaties bekend geraakt. Het hart van het toestel zou een flinke Intel 1.2 GHz-processor worden.

Nokia N9

Er is nog niets officieel bekend over de N9, alles is gebaseerd op geruchten. Die wel voortdurend aanhouden en steeds weer in dezelfde richting wijzen: het bestaan van een op de E7 gelijkend toestel dat op Meego loopt, het nieuwe, tweede besturingssysteem dat Nokia in zijn toekomstige high-end toestellen wil stoppen.

Het Finse technologietijdschrift Prosessori meldt dat de Nokia N9 straks uitkomt met een Intel 1.2 Ghz Atom-processor. Het toestel zou wel eens gepresenteerd kunnen worden tijdens het Mobile World Congress, dat over drie weken plaatsvindt in Barcelona. Nokia-baas Stephen Elop houdt daar een belangrijke toespraak, en die zou ‘m wel eens bij zich kunnen hebben, zo wordt vermoed, of gehoopt.

Dit is wel in tegenspraak tot informatie die Intel tot dusver naar buiten heeft gebracht. De fabrikant van processoren maakt ook het besturingssysteem Moblin, dat samen met Nokia’s Maemo moet samengaan tot Meego. Intel heeft altijd gezegd dat het tot halverwege 2011 duurt voordat zowel het besturingssysteem als de daarvoor geschikte processoren klaar zijn voor de markt.

Als de N9 met zijn mooie hardware, bijzonder krachtige processor en gloednieuwe besturingssysteem op de markt komt, zal het waarschijnlijk direct een grote concurrent worden voor de toptoestellen die met Windows Phone 7 en Android worden uitgebracht op het Mobile World Congress.

Bron: engadget

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters