Nokia N900 krijgt geen Flash 10.1-ondersteuning

De Nokia N900 zal geen Flash 10.1 gaan ondersteunen, zo meldde een Nokia-medewerker aan The Nokia Guide. Dit is enigszins opmerkelijk omdat de nieuwe Flash-versie voor het eerst op een mobiele telefoon werd tentoongesteld op de N900.

<a href=”https://www.allaboutphones.nl/wp-content/uploads/legacy/photos/125/56/436663012/nokia-n900.jpg” title=”Nokia N900″>Nokia N900

MeeGo is uiteraard de belangrijkste focus van Nokia, maar daarmee lijkt de producent haar Maemo-telefoon, de N900 een beetje te vergeten. Hoewel het toestel wel een eerste, onbruikbare, proefversie van MeeGo kreeg, is er vooralsnog geen informatie beschikbaar over een echte MeeGo-update. Daar komt nog eens bij dat de telefoon geen Flash 10.1 zal gaan ondersteunen. The Nokia Guide claimt dat een medewerker van Nokia dat tegen de site gezegd heeft.

Los van dat dit erg sneu is voor gebruikers van de N900, is het ook erg opmerkelijk te noemen. Bij de introductie van Flash 10.1 was de N900 namelijk de eerste telefoon waarop dit tentoongesteld werd. Daarnaast was het Maemo-toestel van Nokia ook één van de eerste telefoons die überhaupt volledige Flash-ondersteuning had, namelijk versie 9.4. Dit terwijl veel telefoons slechts Flash Lite tot hun beschikking hebben.

Bron: The Nokia Guide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Dat is niet de echte Flash 10.1. Je blijft gewoon Flash 9.4 houden. Het is een soort van Fix waardoor je wel websites kunt bekijken die Flash 10.1 gebruiken. Opgelost dus en zo werkt het met de N900, als Nokia het niet doet dan doet de communitie het wel.

 2. Hans -

  Dit is geen nieuws want het is reeds lang bekend dat Nokia geen MeeGo update zal ondersteunen voor de N900, in ieder geval niet zelf, maar dat wil niet zeggen dat het straks niet mogelijk zal zijn want er is al bekend dat het mogelijk gemaakt zal worden om MeeGo naast Maemo te kunnen draaien op de N900, via de communitie van Maemo. Ook is reeds lang bekend dat Flash 10.1 niet voor de N900 beschikbaar zal komen waarvoor als rede is opgegeven dat de processor op de N900 niet vodoende sterk is om hier goed mee om te gaan. Ook oud nieuws dus.

  1. Dominick -

   Dat MeeGo niet zou komen wist ik (daar ging het artikel dan ook niet over), maar dat Flash 10.1 niet zou komen had ik nog niet gehoord. Moet er even doorheen geslipt zijn dan 🙁

 3. mauricio -

  Ik heb de N900 gehad en vond het een ontzettend fijn toestel puur vanwege de volledige flash ondersteuning waarbij je toch wel een beetje kan pronken dat je de enige bent met een desktopervaring op de telefoon. Wel begrijpelijk dat ze geen aandacht besteden voor het Maemo platform omdat het maar 1 toestel betreft, wel jammer, dat terzijde.

  Wat ik me wel afvraag, wat is eigenlijk het wezenlijke verschil tussen de flash 9xx en flash 10xx?

  1. Dominick -

   Inhoudelijk weet ik het niet precies, maar er worden logischerwijs nieuwe dingen op een nieuwe versie van iets gebaseerd en die kun je dan dus niet op de N900 bekijken omdat hij geen Flash 10.1 heeft.

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters