Nokia N900 krijgt MeeGo

De veranderde status van MeeGo in de portfolio van Nokia van high-end OS naar test-besturingssysteem, heeft mooie gevolgen voor de Nokia N900. Dat toestel krijgt binnenkort een ‘developers edition’ van MeeGo.

Nokia N900

Jukka Eklund, de productmanager van Nokia, heeft dat in een e-mail aangekondigd. De MeeGo Developer Edition kan tamelijk snel naar de N900 worden gestuurd.

Tot nu toe was de ontwikkeling van MeeGo voor de N900 in handen van het N900 Hardware Adaption Team, dat de taak had er een volledig consumentengericht besturingssysteem van te maken. Dat bleek een taai en langdurig proces, het ging langzaam vooruit.

Door een Developer Edition van het OS voor de N900 uit te brengen, kan het voor de eigenaren van dit toestel snel veranderen. Het bouwt uiteraard voort op het harde werk van de mensen van het Hardware Adaption team, en brengt het tot het punt waar het ‘gebruiksklaar is voor een ontwikkelings-apparaat’ met een aardig aantal belangrijke functies die gewoon zeer goed zouden moeten werken.

De ontwikkeling van MeeGo voor dit doel gaat allemaal zeer open, zoals het besturingssysteem zelf ook is, en alle vorderingen worden gedocumenteerd in een wiki over het OS.

De N900 loopt nu nog op Maemo, een besturingssysteem van Nokia, dat samen met Moblin van Intel tot MeeGo is gefuseerd. MeeGo is gebaseerd op Linux.

Bron: MyN900

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters