Nokia N900 krijgt MeeGo

De veranderde status van MeeGo in de portfolio van Nokia van high-end OS naar test-besturingssysteem, heeft mooie gevolgen voor de Nokia N900. Dat toestel krijgt binnenkort een ‘developers edition’ van MeeGo.

Nokia N900

Jukka Eklund, de productmanager van Nokia, heeft dat in een e-mail aangekondigd. De MeeGo Developer Edition kan tamelijk snel naar de N900 worden gestuurd.

Tot nu toe was de ontwikkeling van MeeGo voor de N900 in handen van het N900 Hardware Adaption Team, dat de taak had er een volledig consumentengericht besturingssysteem van te maken. Dat bleek een taai en langdurig proces, het ging langzaam vooruit.

Door een Developer Edition van het OS voor de N900 uit te brengen, kan het voor de eigenaren van dit toestel snel veranderen. Het bouwt uiteraard voort op het harde werk van de mensen van het Hardware Adaption team, en brengt het tot het punt waar het ‘gebruiksklaar is voor een ontwikkelings-apparaat’ met een aardig aantal belangrijke functies die gewoon zeer goed zouden moeten werken.

De ontwikkeling van MeeGo voor dit doel gaat allemaal zeer open, zoals het besturingssysteem zelf ook is, en alle vorderingen worden gedocumenteerd in een wiki over het OS.

De N900 loopt nu nog op Maemo, een besturingssysteem van Nokia, dat samen met Moblin van Intel tot MeeGo is gefuseerd. MeeGo is gebaseerd op Linux.

Bron: MyN900

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters