Nokia N900 'Rover' lekt uit en is voorzien van Maemo 5

Afgelopen weekend is de Nokia N900 Rover uitgelekt op het internet. Deze internet tablet van Nokia is de opvolger van de N800 en zal lopen op het nieuwe Maemo 5 platform.

Nokia N900 Rover

De Nokia N900 Rover kwam eerder dit jaar al eens in het nieuws doordat hij opeens tijdens een presentatie van Nokia was opgedoken. Het toestel dat nog de ontwikkelingsnaam RX-51 draagt is nu uit de doeken gedaan door een Bulgaars blog. Het toestel ziet er niet alleen erg mooi en indrukwekkend uit maar duidelijk is al dat het toestel de stijl heeft geadopteerd van de Nokia N97. Wat verder opvalt is dat het toetsenbord weer net wat anders wordt dan dat van de Nokia N97. Zo mist er een d-pad op het toestel en ook ook de punt en de komma bevinden zich niet meer op dezelfde toets. Het blog weet inmiddels ook de eerste specificaties van de N900 te melden. Zo zal het toestel een scherm krijgen met een resolutie van 800 bij 480 pixels en dat zal uiteraard een touchscreen zijn. Daarnaast krijg het toestel dezelfde 5-megapixelcamera als de Nokia N97 en ook een accelerometer zal er niet in ontbreken. Ook zaken als Wi-Fi, gps en Bluetooth kunnen teruggevonden worden in de Rover. De processor van het toestel zal een OMAP3 ARM Texas Instruments zijn waarvan de kloksnelheid nog onbekend is. Wel is duidelijk dat er 128 MB DDR in het toestel aanwezig zal zijn.

Zoals eerder al duidelijk was zal de N900 op het vernieuwde Maemo 5, Nokia’s eigen Linux variant, gaan lopen. Onduidelijk is nog wanneer het toestel aangekondigd zal gaan worden maar naar verwachting zal dat op Nokia World dat volgende maand al plaatsvindt of tijdens het Maemo 5-event in Amsterdam dat in oktober naar ons land komt gaan gebeuren .

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

Nokia N900 Rover

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters