Nokia N900 'Rover' wordt de volgende Internet Tablet van Nokia

Afgelopen week is een plaatje naar buiten gekomen van een nieuwe Nokia Internet Tablet genaamd de N900 ‘Rover’. Het toestel zou de opvolger moeten worden van de N810 en zal daarnaast gaan draaien op Linux.

Nokia N900

Eerder deze week gonsde het al van de geruchten over een mogelijke opvolger van de Nokia N810. Eind vorig jaar kwam er al wat informatie naar buiten over een nieuwe Internet Tablet van Nokia. De introductie daarvan zou nu niet meer lang moeten duren. Volgens Cellpassion zal Nokia aan het eind van dit jaar de N900 lanceren, die beschikt over erg pittige specificaties. Het toestel zou een kruising moeten worden tussen een Nokia N97 en een Internet Tablet zoals de N810. Het toestel zal volgens de bron een 3,5 inch 800×480 (WVGA) touchscreen gaan krijgen met een 5-megapixelcamera van Carl Zeiss. Daarnaast zouden ook een Wi-Fi, UMTS, gps en HSDPA-mogelijkheden aanwezig zijn, waardoor deze nieuwe internetschoonheid klaar is om de wereld te verkennen.

De bron weet daarnaast ook te melden dat het nieuwe toestel op Maemo 5 zal gaan lopen. Maemo is een Linux OS dat ontwikkeld is door Nokia en vooral gericht is op smartphones. Maemo 5 zal de volgende generatie smartphones moeten gaan inluiden. Zo zal het OS multitasking gaan ondersteunen en gebruikers zullen via het live dashboard een overzicht van openstaande taken en ongelezen berichten voorgeschoteld gaan krijgen. Daarnaast zal Maemo ondersteuning gaan bieden aan Firefox 3, dat vervolgens weer ondersteuning biedt voor Flash 9.4.

Volgens de bron zal de N900 rond juni aangekondigd gaan worden door Nokia. Prijzen zijn op dit moment nog onbekend maar de bron weet wel te melden dat het toetsenbord in verschillende talen uit zal komen, waarmee duidelijk wordt dat de N900 over de gehele wereld verkocht zal gaan worden.

Bron: Cellpassion

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters