Nokia N900 'Rover' wordt de volgende Internet Tablet van Nokia

Afgelopen week is een plaatje naar buiten gekomen van een nieuwe Nokia Internet Tablet genaamd de N900 ‘Rover’. Het toestel zou de opvolger moeten worden van de N810 en zal daarnaast gaan draaien op Linux.

Nokia N900

Eerder deze week gonsde het al van de geruchten over een mogelijke opvolger van de Nokia N810. Eind vorig jaar kwam er al wat informatie naar buiten over een nieuwe Internet Tablet van Nokia. De introductie daarvan zou nu niet meer lang moeten duren. Volgens Cellpassion zal Nokia aan het eind van dit jaar de N900 lanceren, die beschikt over erg pittige specificaties. Het toestel zou een kruising moeten worden tussen een Nokia N97 en een Internet Tablet zoals de N810. Het toestel zal volgens de bron een 3,5 inch 800×480 (WVGA) touchscreen gaan krijgen met een 5-megapixelcamera van Carl Zeiss. Daarnaast zouden ook een Wi-Fi, UMTS, gps en HSDPA-mogelijkheden aanwezig zijn, waardoor deze nieuwe internetschoonheid klaar is om de wereld te verkennen.

De bron weet daarnaast ook te melden dat het nieuwe toestel op Maemo 5 zal gaan lopen. Maemo is een Linux OS dat ontwikkeld is door Nokia en vooral gericht is op smartphones. Maemo 5 zal de volgende generatie smartphones moeten gaan inluiden. Zo zal het OS multitasking gaan ondersteunen en gebruikers zullen via het live dashboard een overzicht van openstaande taken en ongelezen berichten voorgeschoteld gaan krijgen. Daarnaast zal Maemo ondersteuning gaan bieden aan Firefox 3, dat vervolgens weer ondersteuning biedt voor Flash 9.4.

Volgens de bron zal de N900 rond juni aangekondigd gaan worden door Nokia. Prijzen zijn op dit moment nog onbekend maar de bron weet wel te melden dat het toetsenbord in verschillende talen uit zal komen, waarmee duidelijk wordt dat de N900 over de gehele wereld verkocht zal gaan worden.

Bron: Cellpassion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Alex de Widt -

    Gaan ze de UMTS module ook gebruiken om er mee te bellen of alleen voor datverbindingen?

    Ze hoeven natuurlijk niet alle mogelijkheden van de UMTS chip te gebruiken.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters