Nokia neemt Alcatel-Lucent over

Nokia neemt Alcatel-Lucent over. De twee netwerktechnologiebedrijven zijn van plan om samen 5G te gaan ontwikkelen.

Nokia neemt Alcatel-Lucent over nokia

De overname kost Nokia 16,6 miljard dollar. Het bedrijf gaat na de samenvoeging Nokia heten, en de top van dat bedrijf gaat de nieuwe netwerkreus aansturen. Directieleden van Alcatel-Lucent komen in de raad van bestuur.

De samenvoeging zou in de eerste helft van 2016 gestalte moeten krijgen. Het is nog even de vraag hoe de Europese overheid naar deze overname kijkt, omdat Nokia zo bijna geen concurrentie meer overhoudt in Europa. De Franse regering heeft echter al laten weten er geen moeite mee te hebben.

Concurrenten uit andere werelddelen zijn er echter genoeg, wat de voornaamste reden is voor Nokia om Alcatel-Lucent in te lijven. Samsung, Huawei en Ericsson krijgen er met Nokia-Alcatel een geduchte concurrent bij. Providers die zaken als zendmasten en andere telecomapparatuur nodig hebben, hebben echter één keuze minder.

Het ligt voor de hand dat Nokia en Alcatel-Lucent afdelingen gaan samenvoegen die nu bij beide bedrijven hetzelfde doen. Of dat banen gaat kosten is nog niet bekendgemaakt. De Franse regering heeft echter al laten weten ervan uit te gaan dat er in dat land geen banen worden geschrapt bij de vestigingen van beide bedrijven.

De ontwikkeling van 5G, de supersnelle opvolger van de huidige 4G-datanetwerken, is de eerste prioriteit van de researchafdeling van het nieuwe, grotere Nokia.

Bron: Techcrunch

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters