Nokia neemt manager over van BlackBerry

Nokia heeft in alle stilte een topvrouw van BlackBerry overgenomen. Charmaine Eggberry wordt de nieuwe VP voor marketing bij Nokia waarbij ze verantwoordelijk wordt voor het zo snel mogelijk leveren van toestellen naar de markt.

Charmaine EggberryNadat TomTom afgelopen week bekendmaakte dat het een topman van Nokia had overgenomen op R&D gebied, heeft de gigant nu zelf een zet gedaan in het managementmarkt. Volgens Mobile Marketing Magazine heeft Nokia zichzelf verreikt met een topvrouw genaamd Charmaine Eggberry die vers van concurrent BlackBerry overgekomen is. Daar was Eggberry verantwoordelijk voor de gehele Europese markt zoals sales en marketing. Bij Nokia gaat de beste vrouw aan de slag als Vice President marketing en Go-To-Market Operations. Dit houd kortweg in dat ze ervoor zorgt dat producten netjes aangekondigd zullen worden en vervolgens zo snel mogelijk ook daadwerkelijk op de markt komen. Nokia staat er om bekend dat het minstens een half jaar doet om toestellen aan te kondigen en een half jaar later op de markt daadwerkelijk te brengen. De Koreanen hebben dit proces weten te versnellen tot 1 tot 3 maanden waarbij dat laatste vaak een overweging is uit marketingoogpunt.

Het ziet er naar uit dat Nokia grote plannen heeft voor haar toestellen en dat is dan ook in lijn met de uitspraken van de nieuwe topman voor mobieltjes Anssi Vanjoki. Vanjoki was eerder verantwoordelijk voor de introductie van ondermeer de Nokia N95 en wil graag de gouden tijd bij Nokia weer gaan herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters