Nokia neemt manager over van BlackBerry

Nokia heeft in alle stilte een topvrouw van BlackBerry overgenomen. Charmaine Eggberry wordt de nieuwe VP voor marketing bij Nokia waarbij ze verantwoordelijk wordt voor het zo snel mogelijk leveren van toestellen naar de markt.

Charmaine EggberryNadat TomTom afgelopen week bekendmaakte dat het een topman van Nokia had overgenomen op R&D gebied, heeft de gigant nu zelf een zet gedaan in het managementmarkt. Volgens Mobile Marketing Magazine heeft Nokia zichzelf verreikt met een topvrouw genaamd Charmaine Eggberry die vers van concurrent BlackBerry overgekomen is. Daar was Eggberry verantwoordelijk voor de gehele Europese markt zoals sales en marketing. Bij Nokia gaat de beste vrouw aan de slag als Vice President marketing en Go-To-Market Operations. Dit houd kortweg in dat ze ervoor zorgt dat producten netjes aangekondigd zullen worden en vervolgens zo snel mogelijk ook daadwerkelijk op de markt komen. Nokia staat er om bekend dat het minstens een half jaar doet om toestellen aan te kondigen en een half jaar later op de markt daadwerkelijk te brengen. De Koreanen hebben dit proces weten te versnellen tot 1 tot 3 maanden waarbij dat laatste vaak een overweging is uit marketingoogpunt.

Het ziet er naar uit dat Nokia grote plannen heeft voor haar toestellen en dat is dan ook in lijn met de uitspraken van de nieuwe topman voor mobieltjes Anssi Vanjoki. Vanjoki was eerder verantwoordelijk voor de introductie van ondermeer de Nokia N95 en wil graag de gouden tijd bij Nokia weer gaan herstellen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters