Nokia neemt nieuwe naamstructuur aan

Dat er iets is veranderd in de namen van Nokia is wel duidelijk, maar hoe dat nou precies zat wisten we nog niet. Op de TeleVisie-beurs die pas plaatsvond kregen we te horen dat deze structuur binnenkort voor alle Nokia-telefoons zal gelden en hoe hij in elkaar zit.

Nokia liet eigenlijk met de start van de X-Series al zien dat de producent iets zou veranderen in haar naamstructuur voor toestellen. Met de meest recente aankondiging van Nokia, waar namen zoals E5-00 tevoorschijn kwamen werd het echter pas echt duidelijk dat Nokia de namen van haar telefoons op de schop gaat gooien. Zoals altijd gaat Nokia weer lekker haar eigen gang en krijgen toestellen niet zoals bij Samsung, HTC, Sony Ericsson en LG allerlei fancy namen. In plaats daarvan komt er een duidelijke structuur binnen het portfolio aan de hand van de namen van de toestellen. Nokia gaat namelijk werken met vier hoofd series en een aantal lijnen daar binnenin.

Een woordvoerder van Nokia liet ons weten dat het hele portfolio van de maker ingedeeld gaat worden in de C-, X-, E- en N-Series. Binnen deze series, die zich respectievelijk richten op communicatie, media, business en internet, zullen er verschillende lijnen zijn. Deze lijnen zijn simpelweg te herkennen aan het typenummer van het toestel, bijvoorbeeld Nokia E5. Hierbij staat het cijfer voor de lijn en daarmee ook meteen het segment waarop de toestellen zich richten. Een Nokia E5 zal dus lager gepositioneerd worden dan een Nokia E7. De meeste getallen onder de tien zullen op den duur bezet worden, met uitzondering van de vier omdat die een negatieve lading heeft in Oosterse landen.

De verschillende toestellen zullen vervolgens aangeduid worden via een nummer achter het primaire typenummer. Zo heeft Nokia nu de C6-00, E5-00 en C3-00, die opgevolgd zullen worden door de C6-01, E5-01 en C3-01. Deze nummers zullen niet overal geuit worden en eigenlijk worden de verschillende toestellen dus neergezet als verschillende versies van één telefoon. Dit kennen we uit de auto-industrie maar zal dus ook door Nokia geadopteerd worden, waardoor haar portfolio een stuk overzichtelijker wordt voor de consument.

Nokia C3 C6 TeleVisie

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters