Nokia ontneemt nog eens 1700 mensen hun baan

Nokia heeft gisteren een nieuwe ontslagronde aangekondigd waarbij 1700 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. Nokia zal in drie divisies gaan snijden waaronder mobiele ontwikkeling.

Nokia ontslagen

Dit nieuwe banenverlies maakt deel uit van de kostenverminderende operatie die vorig jaar al was aangekondigd in verband met verslechterde marktomstandigheden. Deze nieuwe ontslagronde moet de komende jaren in totaal 700 miljoen euro gaan opleveren als gevolg van lagere lonen. Nokia heeft net als andere producenten veel last van de afkoelende wereldeconomie en algemene tegenvallende cijfers in het bedrijfsresultaat. Nokia is daarnaast nog aan het kijken hoe het verder kosten kan besparen door efficiƫnter te werken en minder uit te geven aan marketing en evenementen.

Nokia heeft momenteel 120 duizend mensen in dienst en sluit daarmee eventuele nieuwe ontslaggolven niet uit als de economie nog verder verslechtert. De huidige ontslagronde vindt vooral plaats bij de productieafdeling en bij verkoop- en supportafdelingen, aldus Nokia.

Bron: zdnetasia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters