Nokia ontneemt nog eens 1700 mensen hun baan

Nokia heeft gisteren een nieuwe ontslagronde aangekondigd waarbij 1700 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. Nokia zal in drie divisies gaan snijden waaronder mobiele ontwikkeling.

Nokia ontslagen

Dit nieuwe banenverlies maakt deel uit van de kostenverminderende operatie die vorig jaar al was aangekondigd in verband met verslechterde marktomstandigheden. Deze nieuwe ontslagronde moet de komende jaren in totaal 700 miljoen euro gaan opleveren als gevolg van lagere lonen. Nokia heeft net als andere producenten veel last van de afkoelende wereldeconomie en algemene tegenvallende cijfers in het bedrijfsresultaat. Nokia is daarnaast nog aan het kijken hoe het verder kosten kan besparen door efficiënter te werken en minder uit te geven aan marketing en evenementen.

Nokia heeft momenteel 120 duizend mensen in dienst en sluit daarmee eventuele nieuwe ontslaggolven niet uit als de economie nog verder verslechtert. De huidige ontslagronde vindt vooral plaats bij de productieafdeling en bij verkoop- en supportafdelingen, aldus Nokia.

Bron: zdnetasia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters