'Nokia ontslaat aantal topmensen'

Bijltjesdag bij Nokia? Volgens een Duits tijdschrift vallen er in de top de nodige ontslagen. Nokia-CEO Stephen Elop zou het over een compleet andere boeg willen gooien met het bedrijf, en daar heeft hij nieuwe mensen voor nodig.

Stephan Elop Nokia CEO

Het topmanagement van Nokia zou de volgende namen verliezen: de vicepresident van mobiele telefonie Mary MacDowell, en de vicepresident van marketing Niklas Savander. De vicepresident van services en mobiele oplossingen Tero Ojanperä zou ook verdwijnen, net als Kai öistämö, ontwikkelingsmanager. Zo’n beetje de helft van de topmanagers zou het veld moeten ruimen.

De plannen voor de toekomst van Nokia worden momenteel veelbesproken, vooral nadat Elop een opmerking maakte over het mogelijk omarmen van een alternatief besturingssysteem, als het woord ‘ecosysteeem’ zo mag worden vertaald. Er wordt druk gespeculeerd dat Nokia Meego laat vallen en inwisselt voor een ander besturingssysteem, zoals Windows Phone 7. Geruchten over samenwerking tussen Nokia en Microsoft joegen de aandelenkoersen van Nokia gisteren omhoog.

Nokia zou de komende tijd in ieder geval twee belangrijke zaken aan de wereld presenteren. Komende vrijdag staat een aankondiging gepland in Londen, en op het Mobile World Congress 2011 in Barcelona dat volgende week begint, zou het Finse bedrijf ook iets belangrijks presenteren.

Het Duitse tijdschrift WirtschaftsWoche, dat het nieuws over de veranderingen in de top naar buiten bracht, weet ook te melden dat inmiddels headhunters op pad zijn gestuurd om vervanging te zoeken. Waarbij de headhunters vooral moeten zoeken naar topmanagers met ervaring op softwaregebied, zodat de structuur van Nokia kan worden herbouwd op nieuwe grondslagen en het bedrijf de weg terugvindt nu de concurrentie van telefoons met moderne besturingssystemen als Android en iOS erg groot is geworden.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters