'Nokia ontslaat aantal topmensen'

Bijltjesdag bij Nokia? Volgens een Duits tijdschrift vallen er in de top de nodige ontslagen. Nokia-CEO Stephen Elop zou het over een compleet andere boeg willen gooien met het bedrijf, en daar heeft hij nieuwe mensen voor nodig.

Stephan Elop Nokia CEO

Het topmanagement van Nokia zou de volgende namen verliezen: de vicepresident van mobiele telefonie Mary MacDowell, en de vicepresident van marketing Niklas Savander. De vicepresident van services en mobiele oplossingen Tero Ojanperä zou ook verdwijnen, net als Kai öistämö, ontwikkelingsmanager. Zo’n beetje de helft van de topmanagers zou het veld moeten ruimen.

De plannen voor de toekomst van Nokia worden momenteel veelbesproken, vooral nadat Elop een opmerking maakte over het mogelijk omarmen van een alternatief besturingssysteem, als het woord ‘ecosysteeem’ zo mag worden vertaald. Er wordt druk gespeculeerd dat Nokia Meego laat vallen en inwisselt voor een ander besturingssysteem, zoals Windows Phone 7. Geruchten over samenwerking tussen Nokia en Microsoft joegen de aandelenkoersen van Nokia gisteren omhoog.

Nokia zou de komende tijd in ieder geval twee belangrijke zaken aan de wereld presenteren. Komende vrijdag staat een aankondiging gepland in Londen, en op het Mobile World Congress 2011 in Barcelona dat volgende week begint, zou het Finse bedrijf ook iets belangrijks presenteren.

Het Duitse tijdschrift WirtschaftsWoche, dat het nieuws over de veranderingen in de top naar buiten bracht, weet ook te melden dat inmiddels headhunters op pad zijn gestuurd om vervanging te zoeken. Waarbij de headhunters vooral moeten zoeken naar topmanagers met ervaring op softwaregebied, zodat de structuur van Nokia kan worden herbouwd op nieuwe grondslagen en het bedrijf de weg terugvindt nu de concurrentie van telefoons met moderne besturingssystemen als Android en iOS erg groot is geworden.

Bron: Slashgear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters