Nokia ontslaat nog 2000 mensen in 2010

Hoewel sommige producenten nog steeds een flinke groei vertonen, gaat het vooral Nokia en Sony Ericsson wat minder gemakkelijk af nu de markt wat ingezakt is vanwege de crisis. Nokia heeft dan ook naar buiten gebracht nog eens 2000 mensen te ontslaan volgend jaar.

Nokia productie

Hoewel de crisis zelf wel zo’n beetje over is, is de markt nog niet wat hij geweest is en daar hebben verschillende telefoonmakers het moeilijk mee. Sony Ericsson doet het nog steeds niet erg geweldig en ook Nokia zakt een beetje in. Sterker nog, de Finse gigant heeft zelfs voor het eerst in tien jaar verlies geboekt in Q3 en is nu van plan om 2000 werknemers de deur te wijzen. Het zou gaan om tweeduizend werknemers van Nokia’s Finse fabriek in Salo. Het bedrijf zegt zich genoodzaakt te voelen de mensen te ontslaan vanwege de verminderende vraag in de markt.

“It’s just too bad the news was announced right before the holidays,” zo benoemde Nokia woordvoerder Tapani Kaskinen de recente aankondiging. En hoewel de mensen pas in 2010 de deur zullen zien, is het natuurlijk wel erg vervelend als je net voor de feestdagen te horen krijgt dat je binnen korte tijd je baan verliest. De timing van Nokia had dan ook wat gelukkiger kunnen zijn.

Bron: EFY Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters