Nokia ontwikkelt een toestel dat geen aparte oplader nodig heeft

Nokia zegt bezig te zijn met het ontwikken van een techniek waarmee mobiele telefoons geen losse opladers meer nodig hebben om opgeladen te worden. Het eerste toestel met deze techniek moet binnen vijf jaar op de markt verschenen zijn.

Nokia's techniek

Als het ontwerp van Nokia over vijf jaar uitkomt, zal het de oplossing kunnen zijn voor veel irritaties bij smartphonegebruikers, een voorbeeld van een veelvoorkomende irritatie is de accuduur van de iPhone die maar 1 of 2 dagen bedraagt. Of de techniek die Nokia aan het ontwikkelen is ook voor deze telefoons beschikbaar komt is natuurlijk afwachten.

Het mobieltje dat geen aparte oplader nodig heeft zal over dezelfde techniek gaan beschikken als waarmee rfid-tags zich opladen. Het toestel zal dus via straling van zendmasten en Wi-Fi-toegangen energie opnemen. Dit heeft Markku Rouyala, een ontwerper van Nokia, gemeld tegenover de website Technology Review. Het toestel kan door de hierboven genoemde techniek alleen niet genoeg energie binnenkrijgen om het toestel van genoeg stroom te voorzien, de energietoevoer van het toestel zal daarom door zonne-energie worden ondersteund.

De natuurkundige Steve Beeby denkt dat de techniek niet toepasbaar gaat worden op mobiele telefoons omdat deze te veel energie zouden gebruiken. Hij denkt dat de techniek wel geschikt is voor bijvoorbeeld mp3-spelers omdat deze een stuk minder stroom gebruiken dan een mobiele telefoon.

Bron: Technology Review

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters