'Nokia ontwikkelt nog steeds een goedkope Android-smartphone'

Volgens Chinese bronnen blijft Nokia nog steeds haar goedkope Android-smartphone door ontwikkelen. De fabrikant wil zo een stok achter de deur hebben voor het geval dat de deal met Microsoft niet door gaat.

Het nieuws is afkomstig van een Chinese website die zich beroept op bronnen binnen Nokia Beijing. Volgens de bron is Nokia nog steeds bezig met het project ‘Mountain View’, vernoemd naar het hoofdkantoor van Google. De ontwikkeling ervan was eerder al bevestigd maar zou zijn gestaakt zodra bekend werd dat Microsoft het bedrijf wilde gaan overnemen. De Chinese bronnen spreken dit nu tegen en menen dat het project nog steeds wordt door ontwikkeld door Nokia Beijing.

Nokia zal het project tenminste tot eind november in leven houden voor het geval dat de overname door Microsoft niet door gaat. Nokia zou al een jaar ontevreden zijn over de prestaties van Microsoft op het vlak van Windows Phone en is sinds die tijd in alle stilte begonnen met het zoeken naar een alternatief. Als gevolg hiervan is Nokia begonnen met het ontwikkelen van een goedkope Android-smartphone op basis van een Qualcomm 200-processor. Nokia zou zelfs al 10.000 prototypes hebben laten maken door Foxconn om het project levensvatbaar te houden.

Mocht de overname door Microsoft niet doorgang vinden, door bijvoorbeeld overheidsinterventie of aandeelhouders die de geboden prijs te laag vinden voor Nokia, dan zal Nokia het Mountain View-project als stok achter de deur gebruiken richting Microsoft. Onduidelijk is of Nokia echt van plan is om het toestel op de markt dan te gaan brengen of richting Microsoft ermee te dreigen dat de ontwikkeling van Windows Phone in een stroomversnelling dient te raken. Duidelijk was wel dat Microsoft er lucht van kreeg dat Nokia haar eigen Android-smartphone aan het ontwikkelen was waardoor het bod voor Nokia sneller tot stand kwam, aldus The Verge.

Nokia Android 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters