'Nokia ontwikkelt nog steeds een goedkope Android-smartphone'

Volgens Chinese bronnen blijft Nokia nog steeds haar goedkope Android-smartphone door ontwikkelen. De fabrikant wil zo een stok achter de deur hebben voor het geval dat de deal met Microsoft niet door gaat.

Het nieuws is afkomstig van een Chinese website die zich beroept op bronnen binnen Nokia Beijing. Volgens de bron is Nokia nog steeds bezig met het project ‘Mountain View’, vernoemd naar het hoofdkantoor van Google. De ontwikkeling ervan was eerder al bevestigd maar zou zijn gestaakt zodra bekend werd dat Microsoft het bedrijf wilde gaan overnemen. De Chinese bronnen spreken dit nu tegen en menen dat het project nog steeds wordt door ontwikkeld door Nokia Beijing.

Nokia zal het project tenminste tot eind november in leven houden voor het geval dat de overname door Microsoft niet door gaat. Nokia zou al een jaar ontevreden zijn over de prestaties van Microsoft op het vlak van Windows Phone en is sinds die tijd in alle stilte begonnen met het zoeken naar een alternatief. Als gevolg hiervan is Nokia begonnen met het ontwikkelen van een goedkope Android-smartphone op basis van een Qualcomm 200-processor. Nokia zou zelfs al 10.000 prototypes hebben laten maken door Foxconn om het project levensvatbaar te houden.

Mocht de overname door Microsoft niet doorgang vinden, door bijvoorbeeld overheidsinterventie of aandeelhouders die de geboden prijs te laag vinden voor Nokia, dan zal Nokia het Mountain View-project als stok achter de deur gebruiken richting Microsoft. Onduidelijk is of Nokia echt van plan is om het toestel op de markt dan te gaan brengen of richting Microsoft ermee te dreigen dat de ontwikkeling van Windows Phone in een stroomversnelling dient te raken. Duidelijk was wel dat Microsoft er lucht van kreeg dat Nokia haar eigen Android-smartphone aan het ontwikkelen was waardoor het bod voor Nokia sneller tot stand kwam, aldus The Verge.

Nokia Android 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters