Nokia: “Onze eerste opdracht is Android verslaan”

Nokia-CEO Stephen Elop ziet het als zijn grootste uitdaging om Android te verslaan. Dat zei hij net tijdens een keynote op het Mobile World Congress in Barcelona, waar ook enkele Windows Phone 7-telefoons van Nokia werden geshowd.

Nokia Windows Phone 7

Die telefoons lijken erg op de gisteren gelekte plaatjes van Engadget, met wat kleine verschillen. Ze zijn nog wat vrolijker en kleuriger, en er zijn nu vier kleuren beschikbaar in plaats van drie. Later deze week maakt Nokia hier meer over bekend.

Elop meldde dat de strijd nu gaat tussen Nokia/Microsoft en Android. Over de recent aangekondigde samenwerking met Microsoft, dat het besturingssysteem Windows Phone 7 gaat leveren voor de nieuwe generatie Nokia’s, meldde hij dat Android verslaan zelfs ‘de hoogste prioriteit’ heeft. Hij wees er opvallend genoeg op dat Nokia niet het enige bedrijf is dat Windows Phones gaat produceren, waarmee hij geruchten de kop indrukte dat Nokia en Microsoft een exclusiviteitsdeal hebben gesloten over het besturingssysteem.

Elop hintte erop dat voor het besturingssysteem Windows Phone 7 is gekozen omdat Microsoft ‘miljarden’ meer betaalde dan Google. Het is voor beide bedrijven interessant om een deal te sluiten met de grootste telefoonmaker van de wereld.

Elop zei dat er dit jaar ook nog een Meego-telefoon komt, en een hele hoop Symbian-toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Thing -

  Ik denk niet dat Windows de forse achterstand nog in kan halen tov Android. Even los van de (soms) "plastic-achtige" telefoons van bijvoorbeeld Samsung, gaat het mij persoonlijk om het besturingssysteem van de telefoon. Ik heb nog geen Android -sterker nog… ik heb nu een Windows toestel- maar het zal absoluut mijn volgende telefoon zijn. Ik heb nu een Windows telefoon omdat ik wilde gaan voor bewezen kwaliteit. Dacht dat te vinden bij een telefoon met Windows, helaas. Mijn jongere zusje heeft de Desire HD, een mooi toestel (aluminium behuizing geloof ik) met een mooi besturingssysteem. Toen ik er eventjes mee aan het spelen was merkte ik dat het allemaal werkte op de meest logische manier. Bijzonder innovatief. Nokia N95, N96 & N97 gehad van Nokia. De N95 8Gb was een revolutie. Een prachtig toestel met alles wat een mens kon wensen. Uiteindelijk gestopt na de N97, waarom. Voor mij was het heel simpel. Het systeem waar Nokia mee werkte ging niet met de tijd mee. Het werd niet slimmer helaas. Daarom ben ik wel een groot voorstander van deze stap met Microsoft, Nokia blijft met dicht bij het hart ;-).

 2. Herman -

  Nokia/WP7 wordt het mark my words. Had gisteren een stuk plastic HTC Desire om te configureren. Bagger, android kan het schudden. WP7 is de next generation.

 3. robnas -

  Dat ze fatsoenlijke telefoons maken in plaats van stuiptrekkingen vertonen…
  MeeGo zou heel goed kunnen concurreren met Android. Ik gebruik nu Maemo en de meeste Maemo gebruikers willen heel graag Maemo hebben ipv Android, vanwege de vrijheid en openheid. MeeGo kan dat ook bieden, WP7 niet. Dat is voor noobs. Die moeten ook telefoons hebben, dus dat is geen kritiek, maar er zijn ook mensen die wel wat meer diepgang willen.

 4. bartvuijk -

  Die komt daarna 🙂 Nee, Android is momenteel op smartphonegebied OS nummer 1, Symbian is wereldwijd nummer 1. Omdat Nokia zelf Symbian laat vallen (over een tijdje) is het zaak om weer nummer 1 te worden met Windows Phone 7.

  Eh, nou ja je kunt het ook wat simpeler zeggen. Als je de nummer 1 (Android) verslaat, heb je de nummer 2 (iPhone) ook verslagen. 😛

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters