Nokia: “Onze Windows 8 tablet zal in juni 2012 beschikbaar zijn”

Een woordvoerder van Nokia heeft in Frankrijk gemeld aan een krant dat de producent bezig is met het fabriceren van een tablet. De tablet zal voorzien zijn van Windows 8 en volgens Nokia in juni 2012 beschikbaar zijn.

De uitspraak van Nokia werd gedaan door de Country Manager van Nokia Frankrijk, Paul Amsellem, tegenover de Franse krant Les Echos. Volgens de Fransman zal Nokia halverwege 2012 een eigen tablet gaan introduceren die voorzien is van Windows 8. Vooral de datum is opmerkelijk aangezien Microsoft van plan is om pas eind 2012 het OS op de markt te brengen.

Desondanks is het niet ondenkbaar dat Nokia als eerste producent de beschikking krijgt over de ARM-variant van Windows 8. Geruchten gaan dat deze variant, die overigens niet compatible is met X86-applicaties, eerder op de markt zal komen dan de normale X86-variant van Windows 8. Windows 8 zal naar verluidt in de herfst van 2012 op de markt komen en een lanceerdatum in juni klinkt dan ook aannemelijk als je er vanuit gaat dat de ARM-variant wat eerder beschikbaar zal zijn.

De Fransman deed ook nog een andere opmerkelijke uitspraak. Volgens hem is de huidige Nokia Lumia 800 vergelijkbaar met een BMW 5-serie. Daar zullen op termijn ook een 3-serie en een 7-serie aan toegevoegd worden, aldus Amsellem. Nokia gaat dus een range van Windows Phone-smartphones uitbrengen en de Lumia 800 lijkt niet de hoogste high-end smartphone te zijn die Nokia heeft bekokstoofd.

Nokia Windows 8 tablet mockup 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters