Nokia: “Onze Windows 8 tablet zal in juni 2012 beschikbaar zijn”

Een woordvoerder van Nokia heeft in Frankrijk gemeld aan een krant dat de producent bezig is met het fabriceren van een tablet. De tablet zal voorzien zijn van Windows 8 en volgens Nokia in juni 2012 beschikbaar zijn.

De uitspraak van Nokia werd gedaan door de Country Manager van Nokia Frankrijk, Paul Amsellem, tegenover de Franse krant Les Echos. Volgens de Fransman zal Nokia halverwege 2012 een eigen tablet gaan introduceren die voorzien is van Windows 8. Vooral de datum is opmerkelijk aangezien Microsoft van plan is om pas eind 2012 het OS op de markt te brengen.

Desondanks is het niet ondenkbaar dat Nokia als eerste producent de beschikking krijgt over de ARM-variant van Windows 8. Geruchten gaan dat deze variant, die overigens niet compatible is met X86-applicaties, eerder op de markt zal komen dan de normale X86-variant van Windows 8. Windows 8 zal naar verluidt in de herfst van 2012 op de markt komen en een lanceerdatum in juni klinkt dan ook aannemelijk als je er vanuit gaat dat de ARM-variant wat eerder beschikbaar zal zijn.

De Fransman deed ook nog een andere opmerkelijke uitspraak. Volgens hem is de huidige Nokia Lumia 800 vergelijkbaar met een BMW 5-serie. Daar zullen op termijn ook een 3-serie en een 7-serie aan toegevoegd worden, aldus Amsellem. Nokia gaat dus een range van Windows Phone-smartphones uitbrengen en de Lumia 800 lijkt niet de hoogste high-end smartphone te zijn die Nokia heeft bekokstoofd.

Nokia Windows 8 tablet mockup 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters