'Nokia op zoek naar nieuwe CEO'

Volgens The Wall Street Journal is Nokia inmiddels begonnen naar het zoeken van een geschikte kandidaat om het bedrijf te leiden. De huidig CEO dient vervangen te worden aangezien de onvrede onder investeerders steeds harder begint te groeien.

Nokia ceoNadat Bloomberg onlangs onder investeerders van Nokia had gepeild hoe het ervoor stond met hun meningen over de huidige CEO van de gigant, lijkt het bedrijf zelf al de volgende stap genomen te hebben. Eerder werd namelijk al duidelijk dat de relatie tussen de CEO van Nokia en diens investeerders op het spel staat aangezien het bedrijf sinds 2007 maar liefst 60 miljard aan marktwaarde verloren heeft door toedoen van het huidig management. Olli-Pekka Kallasvuo, huidig CEO van Nokia, zit al tientallen jaren bij het bedrijf en sinds een paar jaar verantwoordelijk voor het reilen en zijlen van de gehele onderneming. Echter investeerders vinden het hoog tijd worden voor een nieuw management omdat de producent nog steeds geen gedegen antwoord heeft gevonden op de iPhone in de drie jaar dat het apparaat al op de markt is. Dit kost Nokia veel geld en marktaandeel wereldwijd en ook de slechte prestaties in Amerika spelen het management parten.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal weet nu te melden dat Nokia al intern opzoek is naar een nieuwe CEO en een paar andere managers. Aanstaande donderdag worden de financiële cijfers bekend gemaakt van de fabrikant en niet veel later moet er een vervanger klaar staan om het stokje over te nemen om zo investeerders intoom te houden. Volgens een interne bron van de krant bij Nokia is de fabrikant erop gebrand om een stevige verandering door te voeren en later deze maand zal de raad van bestuur dan ook een nieuwe CEO aanwijzen. De Kans is klein dat Nokia donderdag met goede cijfers zal gaan komen. De fabrikant heeft het met de dag lastiger in de markt en dat zal naar verwachting ook doorschemeren in haar cijfers.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters